Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A női válogatott újra megverte az U19-es EB házigazdáját

A pénteki gólzáporos siker után, ma ismét a walesi U19-es együttessel csapott össze, a több korosztályhoz tartozó magyar lánycsapat. Az első találkozóval ellentétben a mai meccset nem Győrben, hanem a szintén Győr-Moson-Sopron megyei Lipóton játszották.

A felkészülési összecsapáson ismét meggyőző fölényben voltak a mieink, pedig most a még fiatalabbak kaptak lehetőséget Vágó Attila kapitánytól. A lányok a 4. percben máris megszerezték a vezetést, a még csak 15 esztendős Ferencváros játékos, Kaján Zsanett révén. A szünetig folyamatosan nyomás alatt volt tartva a walesi kapu, azonban a mieink már csak egy kapufáig jutottak. Utóbbit az MTK-s Zágor Zsanett követte el.

A fordulásig utánig továbbra is maradt a magyar fölény, ám újabb gólt csak 73. percben sikerült szerezni. Ekkor a meccs egyik legjobbja, Kaján passzolt klubtársának, Zeller Dórának, aki megduplázta a magyar előnyt.

A walesiek csak a hajrára tudtak helyzetet kidolgozni, és a szépítésig el is jutottak, ám többre már nem futotta erejükből.

A lefújás után, Vágó kapitány is beismerte, hogy mennyire elégedett a kettős győzelmet arató csapatával. Azt külön kiemelte, hogy ma a kevésbé rutinosak is felnőttek a feladathoz, és megmutatták, hogy meglévő motiváltságukkal, jó játékukkal bizony elébb-utóbb szeretnének már a nagy csapat keretéhez is tartozni.

Magyarország – Wales U19
Gólszerzőink: Kaján (4. perc), Zeller (73.)

Balogh József