Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

AC Milan: Japán középpályás érkezhet

Sajtóinformációk és a neves transfermarkt.de szakportál szerint a Milan érdeklődik Keisuke Honda iránt. A játékos állítólag távozni szeretne a CSKA Moszkva csapatától.

A mai nap során kiderült, hogy Massimiliano Allegri marad az AC Milan vezetőedzője. A Rossoneri trénere pedig egyből kijelentette, hogy erősítést kér több posztra, s ezek közé tartozik a támadó szekció is. A japán válogatott Honda alkalmas lehet a feladatra, hisz egy teljesen támadó felfogású játékosról beszélünk. Gyors, jól cselez és a kaput is veszélyezteti. Azonban a játékos ára kicsit borsos. Piaci értékét 20 millió euróra becslik, de figyelembe véve, hogy az év végén lejár a szerződése, talán olcsóbban is távozhat. Minden bizonnyal jelenlegi klubja is szeretne pénzt látni belőle, ha már távozni szeretne. Ezt kihasználva a Milan vezetősége akár már 15 millió euróért is elviheti. Az üzletbe még beleszólhat a Liverpool is, akik a pletykák szerint szintén szívesen látná a soraiban a japán futballistát.

Honda-t egyébként egy kicsit elveszett léleknek is tartják a futball világában, ugyanis még sosem szerepelt igazán nagy klubban, pedig már 26 éves. Képességi adottak ahhoz, hogy akár a Milan kezdőcsapatában szerepeljen, de akkor kiegyensúlyozottabb teljesítményre lesz szüksége. Sokan emlékezhetnek még a 2010-es Dél-Afrikai VB-n lőtt hatalmas szabadrúgásgóljára a Dánok ellen. Akkor felfigyelt rá a világ, de a VB végére le is csengett a neve, s nem vitte el senki a CSKA csapatától.

Báló Bence