Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kinőtt az első vasbeton pillér

Ünnepélyes és egyben látványos pillanatot hozott az új Albert stadion építése: az elmúlt héten csütörtökön a sajtó nyilvánossága előtt helyezték el a leendő vendéglelátó első alappillérét.

Az eseményen részt vettek a klub vezetői, a Ferencváros elnökségi tagjai, egykori játékosai illetve Ricardo Moniz is megtekintette az új aréna építését.

Kubatov Gábor, a klub elnöke büszkén nyilatkozott az épülő Albert Flórián stadionnal kapcsolatban: „Abban az örömben lehet részünk, hogy a stadionunk a mai nappal kilépett a földből, és elhelyeztük az első pillérét.” Kiemelte, hogy a stadion terveit magyar mérnökök készítették el, magyar cég építi, és magyar alapanyagokat használnak fel. Véleménye szerint minden magyar büszke lehet majd erre, és nemcsak a fradisták. „Minden magyar ember, aki elmegy mellette, azt mondhatja, hogy Európa egyik legmodernebb stadionját építjük.” Az elnök azt is elmondta, hogy információi szerint az építkezés összességében két hét előnyben van a tervezett időhöz képest.

Pintér Lajos, az építő Market Zrt. projektvezetője szerint az új fejépülettel alapozásával és a földmunkával haladnak a vártnál jobban, míg a vasbeton szerkezet építése mintegy néhány nappal jár előrébb. „A stadionban 180 hasonló vasbeton tartópillér lesz, és összesen 3400 vasbeton elemet építünk majd be. A régi Albert-stadion utolsó elemei – így a székház – június-júliusra tűnnek véglegesen el.” – tájékoztatta a sajtó képviselőit.

Kubatov Gábor továbbra is változatlan költségvetéssel számol a futballklub kapcsán. Kijelentette, hogy továbbra is Ricardo Moniz marad a csapat edzője, akit a futball megszállottjaként jellemzett, illetve a pozitív hozzáállását emelte ki. Megfogalmazta azt a vágyát, hogy pár éven belül újra bajnok legyen a futballcsapat.

Orosz Pál, a Ferencváros Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek megerősítette, hogy az éves költségvetés továbbra is másfél milliárd forint. Ő is elégedetten nyilatkozott Moniz munkájával, mert amikor a holland edzőt nyerték meg a csapat élére, az első öt közé jutást tűzték ki célul. „Nem bántuk volna, ha Európa Liga-indulást jelentő helyre is odaérünk, de ez a terveinkben nem volt benne. Volt olyan pillanat, amikor úgy tűnt, hogy megvan, de mi rontottuk el, mert nem nyertünk meg olyan mérkőzéseket, amelyeket meg kellett volna.” – mondta Orosz.

A játékosállományban nem terveznek nagyobb változást, de Böde Dániel mellé szeretnének egy veszélyes támadót, valamint a védelem megerősítését tervezik. A csakfoci.hu információi szerint kapusposztra is vannak kiszemeltjeik: Fülöp Márton, aki jelenleg az Aszterasz Tripolisz játékosa, ugyanakkor kiszemelt még Kurucz Péter is. „Vannak olyan alappillérek, akikhez nem nyúlunk hozzá, de erősíteni mindenképpen fogunk. Böde Dani mellé kell egy más típusú támadó, aki állandó veszélyt tud jelenteni az ellenfél kapujára, és a védelem területén is erősítenünk kell.” – fogalmazott Orosz Pál.

A játékosok a bajnokság végeztével szabadságra mennek, majd június 24-én megkezdik a nyári felkészülést a következő idényre.

Gavalovits Sándor