Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Neymar első napja – Megvolt a világra szóló dínomdánom – Videóval!

Végre meggyőzetett, orvosin átesett, szerződést aláíratott, bemutatott, integetett, megtapsolt, dekázgatott. Ezen cselekmények sora pedig egyetlen emberhez köthető. Ő pedig nem más, mint a mezére írt név alapján, Neymar Jr. a spanyol FC Barcelona idei sztárigazolása.

Már több mint egy éve húzódott az ügy, ám végre eldőlt, most már hivatalosan is, hogy a brazilok legújabb kedvence, a 32-szeres válogatott Neymar a katalán óriásnál folytatja.

A különc stílusáról is ismert, eddigi Santos játékos a nap elején még a hivatalos dolgok dokumentációján, majd alapos orvosi vizsgálaton vett részt. Majd késő délután már a rajongóké, és a médiáé lett a terep, hiszen még ma sort kerítettek Neymar bemutatására is a Camp Nou-ban, nagyjából félház előtt, ami alsóhangon is 45-50 ezer fanatikust jelent.

A szurkolókat meglepően hosszú felvezetéssel, „műsorral” hozták hangulatba, hogy aztán a brazil labdarúgó már a Barcelona jövő évi mezőben fusson ki a pályára: már az új szponzor feliratával (Qatar Aiways), ám még saját mezszám nélkül. Neymar a „pódiumra” kifutva látszólag boldogan integetett a publikumnak, amelynek legnagyobb tetszésére dekázgatásba kezdett, majd a rögtönzött bemutató labdáját a nézőtérre lőtte, egy szerencsés Barca szurkolónak.

A játékos vételára, illetve, hogy a Barcelona milyen kötöttségeket vállalt, hogy ezt a nagy kockázatú üzletet nyélbe üsse, még továbbra sem teljesen világos, de tény, hogy Neymar kivásárlási ára 190 millió euró lesz.

Barcelona szurkolóknak kötelező „könnybelábadós” jelenetek a videón:

Balogh József