Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb hat ember került őrizetbe bundaügyben

Ismét lecsapott a rendőrség bundaügyben. Összehangolt akció keretein belül az ország hat pontján hat személy, köztük korábbi élvonalbeli labdarúgók kerültek őrizetbe.

A Készenléti Rendőrség bevonásával összehangolt akcióra került sor még május 31-én az ország hat különböző pontján. A hivatalos szervek egy időben csaptak le egy feltételezett banda tagjaira, akiket mérkőzések manipulálásával vádolnak. Hat személy kezén csattant a bilincs, név szerint F. Péter, B. Gábor, S. László, T. Norbert, D. Márk, és K. Gábor csuklóján. Közülük többen korábbi élvonalbeli labdarúgók voltak. Négy főt előzetes letartóztatásba helyeztek, míg az ötödik gyanúsítottat házi őrizetben tartják. Az akciót egyébként a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság rendelte el, az érintett személyek fölött pedig az Egri Járásbíróság ítélkezett.

Két héttel ezelőtt a Központi Nyomozó Főügyészség a negyvenöt hazai vádlott közül nyolccal szemben indult meg az eljárás, akik akár tizenhat év börtönt is kaphatnak. Őket tartják az ügy főszereplőinek, a lista élén egy ázsiai üzletember, bizonyos Dan Tan áll, mellette négy korábbi labdarúgó és három játékvezető a vádlott. A magyar ügyészség nyomozására a jelenleg Szingapúrban tartózkodó Dan Tan időközben kihallgatásra került, aki a közlemény szerint segíti a szingapúri hatóságok munkáját. Kíváncsian várjuk az ügy további fejleményeit.

Móra Tamás