Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Heynckes döntött: nem megy nyugdíjba, de egy ideig nem is vállal munkát

A mai nap folyamán az ígéretnek megfelelően sajtótájékoztatót tartott Jupp Heynckes, ahol elárulta, hogyan is folytatja tovább. Az Allianz Arénában tartott eseményen bejelentette, hogy távozik Münchenből, ám nem vonul még vissza, csupán pihenni szeretne. Ezzel véget vetett azon híreszteléseknek, amelyek őt ültették a Real Madrid kispadjára.

A bajor klubnál történelmet író edző helyét a nyártól Pep Guardiola veszi át. Az már korábban is köztudott volt, hogy az idény végén távozik Münchenből, csupán az volt a kérdés: végleg visszavonul, vagy valamely más csapat kispadján láthatjuk őt. A Német Kupa fináléja után úgy nyilatkozott, hogy az volt utolsó mérkőzése edzőként egy német csapat kispadján, így sokan már a Real Madrid trénereként látták őt. Ma délután tiszta vizet öntött a pohárba.

“Azt mondtam tavaly a feleségemnek, hogy kitöltöm a szerződésem Münchenben aztán távozom. Egy éve nem voltam nyaralni, és az elmúlt hetekben azt vettem észre magamon, hogy elértem a határaimat” – nyilatkozta a 68 éves búcsúzó edző.

“Több klub is érdeklődött irántam. Voltak köztük olyan csapatok, ahol a pénz nem számít, és voltak olyanok is, ahol jól érezhettem volna magam. És volt egy nagy nevű csapat, amelyik jelenleg nincs a Bayern szintjén” – utalt utolsó mondatával a Real Madridra. “Mostantól a pihenésre szeretnék koncentrálni, a következő szezonban nem ülök egyetlen csapat kispadján sem.”

“Hogy ez a visszavonulásomat jelentené? Én nem mondanám ezt, hiszen sohasem tudhatjuk, mit hoz a jövő. De a foci után is van élet” – zárta mondandóját Heynckes.

Természetesen megszólalt az elnök, Karl – Heinz Rummenigge is az ügyben. “Az ajtó mindig nyitva áll Jupp előtt. Jobban megérdemli most a pihenést, mint bárki más. Tiszteletben tartjuk döntését. Ha majd visszatér a nyaralásról, szeretnénk majd vele beszélni. Szívesen látnánk ugyanis a klubnál valamilyen pozícióban.”

Móra Tamás