Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hivatalos: Mourinho újra a Chelsea-nél!

Tegnap hivatalosan is bejelentették, hogy Jose Mourinho visszatér a Chelsea kispadjára. A portugál szakember négyéves szerződést írt alá a  londoni csapattal. A Special One érkezését régóta sejteni lehetett, hiszen hetek óta erről pletykált a futballvilág.

Mourinho nem sokat gondolkodott Abramovics ajánlatán, alig néhány perc alatt megállapodtak egymással. “Könnyű döntés volt. Találkoztam a vezetőkkel, és szerintem öt perc, néhány rövid, de fontos kérdés után döntöttünk. Megkérdeztem, akarnak-e, ők megkérdezték, akarok-e jönni, és ennyi volt.”

A portugál szakember a szakmai stábját is magával hozta Londonba, míg Steve Holland, Christophe Lollichon és Chris Jones szolgálataira is igényt tart a klubnál. Mourinho 2004 és 2007 között volt a Kékek menedszere, ezalatt két bajnoki címet, egy FA kupát és két Ligakupát nyert a csapattal.

“Nehéz pillanatok voltak 2007 szeptemberében. Mély kapcsolatom volt a klubbal, és szerintem másoknak sem volt könnyű. Fantasztikus volt, amit már elértem itt, később is arra törekedtem, hogy elérjem, amit itt sikerült. Szerettem volna Olaszországban és Spanyolországban is nyerni, másodszor is megnyertem a Bajnokok Ligáját. De a Chelsea is nagy eredményeket ért el azóta. Szerintem készen állunk egy újabb házasságra.” – nyilatkozta a Chelsea TV-nek adott interjúban.

“Szerintem mostanra még nagyobb a klub, különösen a BL-győzelem után. Én ugyanolyan vagyok, de az embernek minden nap figyelnie kell magára. Még inkább kész vagyok, hogy beépüljek a klubba, és egy másfajta projektet vigyek véghez. Amikor a fejlesztésről beszélek, sokan arra gondolnak, hogy hány milliót fogok költeni, de inkább a munkámnak kell javítania a játékosaim és a csapat teljesítményét. Fejlődni kell egyenként, csapatként, közösségként. Prioritás nincs, mindig a következő meccs lesz a legfontosabb.”

Veres Péter