Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rendkívül rossz játékkal búcsúzott a Loki az Európa Ligától

Hatalmas csalódás érte a magyar klubfutballt. A Debrecen az idegenben elért 2:2-es döntetlen után bizakodva és esélyesebbként várhatta a Strömsgodset elleni visszavágót az Európa Liga 3. selejtező körében. Azonban a magyar csapat szó szerint leégett, botrányosan gyenge futballal simán 3:0-ra kikapott.

Nyíregyházán remek hangulatban kezdődött el a visszavágó. A Debrecen a találkozó elején nyomást próbált gyakorolni a Strömgodset-re, s ez egy darabig sikerült is nekik. Igazán komoly helyzetek nem alakultak ki egyik oldalon sem sokáig. Az első igazán valamire való helyzetre a 21. percig kellett várni, amikor egy jobboldali Loki beadás után Szakály veszélyeztethetett volna, de itt sem kellett védenie a kapusnak. Ezt követően sajnos a 35. percben a Strömgodset-nél légióskodó Kovács Péter szerzett vezetést. Egy szabadrúgás beívelése után alakult ki zűrzavar Verpecz kapuja előtt, s Kovácsnak egy méterről kellett a kapuba lőnie. Ezzel már a vendégek álltak továbbjutásra, s a szünet előtt nem sikerült felpörögnie a DVSC-nek, így hátrányból vonulhattak a szünetre.

A második félidőben továbbra sem úgy alakult a mérkőzés, ahogy azt szerettük volna. Alig telt el hat perc a félidőből, s máris kettővel vezetett a Strömgodset. Megint csak egy pontrúgás után került veszélybe a magyar kapu. Kovács tisztán fejelhetett, amit Verpecz bravúrral védett, de a magasból lepottyanó labdát Boateng rúghatta be a kapuba. A bekapott gól után Kondás Elemér változatott a csapaton, s két friss játékost küldött a pályára Kulcsár és Volas személyében Trinicic és Czvitkovics helyére. Azonban ez sem segített, az 58. percben ugyanis újabb gólt kapott a magyar csapat. Strolfor szép egyéni megoldása után került a kapuba a labda. A szurkolók egy része teljesen összetört és inkább hazafelé vették az irányt, ami teljesen érthető is. A 71. percben Storbaek-et kiállították jogosan, de ez már későn jött a Lokinak, s némileg mezőnyfölénybe kerültek, de sajnos még szépíteni sem tudtak, ugyanis a norvégok remekül védekeztek.

DVSC: Verpecz – Nagy (Ferenczi 75.), Máté, Mészáros, Korhut – Trninics (Kulcsár 57.), Zsidai – Czvitkovics (Volas 57.), Bouadla, Szakály – Sidibe
Strömsgodset: Kwarasey – Vilsvik, Horn, Storbaek, Hamoud – Boateng (Brenne 85.), Johansen, Ibrahim (Sveen 74.) – Storfolor (Ronning 74.), Kovács, Wikheim

Gólszerzők: Kovács (35.), Boateng (51.), Strolfor (58.)
Sárga lap: Trinicic ill. Boateng, Vilsvik, Johansen
Piros lap: Storbaek
Továbbjutott a Strömsgodset 5:2-es összesítéssel.