Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hosszabított Kießling

A Bayer 04 Leverkusen együttesének remek formában lévő csatára új szerződést írt alá.

A Kicker birtokába jutott információk szerint meghosszabbította szerződését a Gyógyszergyáriak német csatára, Stefan Kießling. A Bayer Leverkusen a nyáron már eladta André Schürrllét a Chelseanek, Kießling játékjoára pedig a Fiorentina foga fájt, a bozontos-hajú gólvágó azonban inkább a hosszútávú maradás mellett döntött.

Kießling már hét szezont játszott végig a Bayer trikójában, a legeredményesebb a tavalyi idény során volt, amikor Robert Lewandowski mögött második helyen végzett a góllövőlistán – 25-ször volt eredményes és 10 asszisztott is kiosztott. A remek teljesítmény ellenére sem kapott meghívót Joachim Löw válogatottjába. “Hogyha ismét olyan jó szezont játszik, mint az előző évben, akkor nehéz lesz Joginak kihagyni őt.” – véli Wolfgang Holhzhäuser, a Leverkusen sportigazgatója. A 29 esztendős futballista számára egyébként nem ismeretlen a nemzeti trikó, már hatszor is játszhatott a Natiolalelf-ben – legutóbb a 2010-es Világbajnokság bronzmérkőzésén kapott szerepet.

A korábbi Nürnberg csatár szerződése eredetileg 2015-ig volt érvényes, ezt két évvel toldották meg, így jelenlegi papírjai 2017 nyaráig szólnak.

Kostyál Balázs