Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lahm: “Vannak erre jobbak nálam”

Az FC Bayern München a tesztmeccsek során a középpályán játszatta csapatkapitányát, a német válogatott védő azonban eredeti helyén érzi magát erősebbnek.

Josep Guardiola edző rengeteg alakzattal probákozik, a formációk közül sokszor a középpályán jut hely az eredetileg szélső-védő Philipp Lahmnak. Az alacsony termetű futballista három összecsapást abszolvált offenzívebb pozicióban, mindhárom találkozón eredményes volt – az FC Barcelona ellen is ő szerezte a második gólt. Lahm ennek ellenére úgy véli, hogy vannak nála erre a feladatra jobb emberei is a Bayernnek.

“Mostanában egy másik helyen játszom, ami egy kissé offenzívebb. Itt be is találok párszor. De a legnagyobb erősségeimet jobbhátvédként tudom előhozni, a középpályán vannak olyan játékosok, akik ott minőségibb játékot produkálnak, mint én.” – így a csapatkapitány.

A spanyol edzőnek azonben nem terve, hogy felborogassa a kialakult és jól működő rendet. “Philipp az egyik legintelligensebb játékos a földön. Minden egyes pozícióban képes lenne játszani. De az egész szezon során jobbhátvédet fog játszani, de most a középpályán volt rá szükségem.” – mondta Gudriola.

Kostyál Balázs