Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szerződésbontás a kínos transzfer vége

A Red Bull Salzburg a korábbiakban nem feltétlenül az célszerzű és okos húzásairól volt híres az átigazolási piacon, az egyik legnagyobb baki- igazolás végleg távozik.

Joaquín Boghossian még 2010 nyarán írt alá a Red Bull Salzburg együtteséhez, az osztrákok durván hét millió eurót fizettek érte a Newell’s Old Boys alakulatának. Az uruguayi játékos a 2010/2011-es szezon során volt egyáltalán tagja a mozart-városiaknak, akkor is mindössze 18 bajnokin kapott lehetőséget, a támadó pedig mindössze egyszer talált be. Kölöcsönben megfordult a Nacionale Montevideo és a Cercle Brügge együtteseiben is, azonban sehol sem tudott igazán formába lendülni.

A jelenleg 26 éves Boghossian így három esztendőt követően elhagyja véglegesen a Red Bull Salzburg csapatát. Szerződését közös megeggyezés alapján bontották fel, kontraktusa eredetileg még egy évig volt érvényben. Ami Boghossian jövőjét illeti: az osztrák klub eddigi egyik legkínsabb igazolása minden valószínűség szerint visszatér Argentínába.

Ralf Rangnick érzezésével új idők köszöntek be a Red Bull átigazolási politikájában. Bár a spanyol Jonathan Soriano még a professzor előtti időben érkezett a német alatt bontakozik ki igazán, így nem véletlen, hogy hosszú távon terveznek a 27 esztendős spanyol csatárral. “Már folynak a tárgyalások a hosszabbítás kapcsán. Úgy gondolom, hogy nagyon jól érzi itt magát.” – így Rangnick.

Egy másik nagy értékével is hosszabbítana a Salzburg, Jakob Jantscher visszatért kölcsönből és a sok spekuláció után úgy néz ki, hogy végül marad Auszttriában a 24 esztendős középpályás. “Az előző évben sem kültük el és erre most sem fog sor kerülni. Hogyha teljes szívével itt van, akkor nagyon szívesen látjuk. A döntést neki kell meghoznia.” – folytatta Rangnick.

Jantscher kontraktusa egyébként 2014 nyaráig, Soríanoé pedig 2015-ig szól.

Kostyál Balázs