Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Stuttgart: Egy védő érkezett, két támadó távozott

A VfB Stuttgart együttese újabb játékost szerződtetett Hannoverből, e mellett eladta állandóan sérült francia játékosát, a tehetséges csatárukat pedig kölcsönbe küldték.

A VfB Stuttgart együttese Konstantin Rausch és Mohemmed Abdellaoue után újabb játékost hozott el a Hannover 96 együttesétől Karim Haggui személyében. A 29 esztendős védő a távozó kapitány, Serdar Tasci helyére érkezett – a transzferben nagy szerepe van Georg Niedermeier sérülésének is. A tunéziai középső védővel már nem számolt a Hannover, eddig csak egyszer kapott helyet a kezdőben az elmúlt négy Bundesliga forduló során.

“Nagyon boldog vagyok, hogy a VfB Stuttgart játékosa lehetek. Számomra egy remek klub a VfB, egy nagy csapat Németországban, egy remek történelemmel. Azt gondolom, sok futballista álmodozik arról, hogy itt lehessen. Nagyon örülök neki, hogy megpatam a lehetőséget, hogy a VfB-nél játszhassak.” – mondta a Svábok új szerzeménye.

A masszív testalkatú védő nagy tapasztalattal rendelkezik a Bundesligában, 166 német bajnoki van a háta mögött, ezt a szép számot a Bayer Leverkusen és a Hannover együtteseiben futballozta össze. Haggui, aki a tunéziai válogatott csapatkapitány kettő plusz egy éves szerződést írt alá Stuttgartban.

Távozott Audel és Maletic:

Két játékos hagyta el a VfB Stuttgart együttesét: a bosnyák U21-es válogatott csatárreménység, Marko Maletic a tartalékoktól ment egy évre kölcsönbe a holland FC Oss együtteséhez. A francia Johan Audel is hosszú éves szenvedései után távozik Németországból. A 29 esztendős középpályás még 2010-ben érkezett a VfB-hez, de állandó sérülései miatt mindössze egy Bundesliga találkozón lépett pályára, a Nantes együtteséhez írt alá a szezon végéig, reménykedve abban, hogy visszanyeri hazájában hagyott formáját.

Kostyál Balázs