Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Világbajnokot igazolt a Marseille!

Az idei, roppant színvonalas U20-as Világbajnokság egyik legfényesebb csillagát tudta szerződtetni, az Olympique Marseille. A szóban forgó csillag pedig nem más, mint a Lille középpályása, Florian Thauvin.

Az alig 20 éves játékmesterért ugyan valóban nem apró pénzt utalt a Marseille, ám egyelőre mégsem várható berobbanása, a kikötővárosiak kezdőcsapatába. Ugyanis posztján a francia nagyválogatott alapembere, Mathieu Valbuena szerepel. Persze a lehetőség adott, a „Les Blues” ajtaján kopogtató Thauvin hamar a mély vízben találhatja magát, hiszen az OM sosem az esztelen költekezéséről volt híres.

Pedig aztán most tényleg kitett magáért a francia klub. A hiteles információk szerint, a kékek 15 millió euróért vették meg, a frissen U20-as VB-t nyerő játékost, a Lille-től.

Thauvinre mellesleg az előző idényben figyeltek fel a nagyok. 32 bajnokin 10-szer volt eredményes. Éppen ezért már januárban lecsapott rá a LOSC, ám azonnal vissza is kölcsönözte, a Bastiának, ahol egész odáig nevelkedett. Az ifjú titán aztán idén nyáron csatlakozott a pirosakhoz, ám azok máris tovább adták. A Lille egyébként januárban még csak 3,5 milliót fizetett érte, így tehát 11,5 milliót kerestek rajta, alig fél év alatt. Az év egyik legnagyobb üzletét bonyolították le magyarul, a Ligue 1 mezőnyében.

Balogh József