Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A PSG kirúgta Sissokot!

A francia bajnok Paris Saint-Germain a hajrában már nem igazolt egyetlen játékost sem, ám az utolsó pillanatban lapátra tette, a hányattatott sorsú mali középpályást, Mohamed Sissokot.

A Franciaországban született, és ott is, az Auxerre csapatánál nevelkedett Sissokot még a 2011 nyarán megesett, első párizsi bevásárlási hullám idején vették meg a fővárosiak. Az akkori szezonban többnyire alapembernek számított, az addigra a Valenciában, a Liverpoolban, és a Juventus-ban is megfordult védekező középpályás. Ám Sissoko második, PSG-nél töltött idénye zátonyra futott, az új, még drágább igazolások hamar kiszorították a csapatból, ezért idén januárban az olasz Fiorentinához került kölcsönben.

Ám a szezon végeztével egyáltalán nem marasztalták Firenzében sem, a gyakran vehemens játékost, így kénytelen-kelletlen, visszatért a Paris Saint-Germain kötelékéhez. Ám a Parc de Princes-ben már így is túlkínálat van a posztján: Thiago Motta, Blaise Matuidi, és Mathieu Bodmer személyében.

Ezek tükrében pedig nem csoda, hogy a 28 esztendős Sissoko munkáját köszönték szépen, de elköszöntek tőle. A legfrissebb információk szerint Sissokot, mint az egyik legértékesebb (3,5 millió euró) szabadügynököt a piacon, az angol második ligás, Reading nézte ki magának.

Balogh József