Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Del Bosque: Nálam még mindig Casillas No. 1! – Na, és nálad?

Egykori klubedzője, és jelenelgi szövetségi kapitánya úgy gondolja, Iker Casillas-ról, hogy helye megkérdőjelezhetetlen a spanyol nemzeti csapat kapujában. Sőt, del Bosque szerint, a Real Madrid hálóőre, egy „nagy terv” része.

Iker Casillas kálváriája még az idei év elején kezdődött, amikor kisebb sérülése miatt kikerült a Real Madridból. Azonban hiába épült fel, Jósé Mourinho többet neem nevezte őt a kezdőcsapatba. Aztán a portugál vezetőedző elköszönt a madridi kispadtól, helyére pedig az olasz Carlo Ancelottit nevezte Florentino Pérez elnök. Azonban a spanyol válogatottsági rekorder, a 149-es meccsszámával listavezető kapus nem került továbbra sem vissza, a Blancok ketrece elé. A nyáron több pletyka is felröppent Casillas nevével kapcsolatban, ám sem a Barcelona, sem az Arsenal csábítása nem érdekelte, maradt a Bérnabeuban.

A 32 esztendős korára még mindig 30 millió euróra becsült játékos, a mellőzöttség ellenére a jelek szerint mégis számíthat a szövetségi kapitány behívójára, sőt Vicente del Bosque saját bevallása szerint, még mindig az elsőszámú portásként gondolkodik Iker szerepében.

„Iker Casillas mellett állok továbbra is. Ő a csapatkapitány, és fontos része a csapatnak. Én soha nem vártam el tőle, hogy játsszon is a Real Madridban. Én úgy gondlom, hogy a múltja, és a teljesítménye a pályán, önmagáért beszél. Rossz perióduson megy keresztül az utóbbi időben, és szüksége van a támogatásra, azoktól, akik tisztelik, és csodálják. Ez nem egy kellemes helyzet senki számára sem, de főleg neki kényelmetlen. De én azt mondom, hogy senkit nem teszek a helyére, mert bízok Casillas-ban.” –nyilatkozta a „Vörös Fúria” szakvezetője.

Balogh József