Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Számok nyelvén – Hatodik forduló után

Lement a hatodik kör is a honi NB I-ben. A Debrecen elveszítette veretlenségét, az MTK majd négyszáz perce gólképtelen, míg a Győr megszerezte első sikerét. Az átigazolási hajrá árnyékában is lehetett érdekességekkel találkozni a hétvégi fordulóban.

Ami azt illeti nem kényeztettek el a vendégcsapatok az elmúlt hétvégén, hiszen mindössze a Kispest tudott vendégként nyerni, így mondhatjuk, hogy udvariatlanok voltak a vendéglátók. Nyolc találkozóból hét is hazai sikerrel végződött. Ami fontos, az előző kör pirostalansága után a hatodikban Rodenbücher István révén folt esett. A pápai védő a Haladás elleni bajnoki hajrájában állíttatta ki magát második sárga lap után. Érdekesség, hogy az MTK-é a leghosszabb gólcsendes sorozat a lőtt gólokat tekintve: 383 perce gólképtelenek Garami József legényei.

Pályán töltött idő:
Rodenbücher István 91 perc

A góllövés szempontjából négy elsőbálozót is köszönthettünk a mezőkövesdi Petneházi Márk, a ferencvárosi Ulysse Diallo, a diósgyőri Zoran Kostić, és a kispesti Holender Filip személyében.

A forduló csapata: Gőcze Gergő (Pécsi MFC) – Fodor Ferenc (Pécsi MFC), Lipták Zoltán (Győri ETO), Muhamed Besic (Ferencváros), Stopira (Videoton) – Arturo Álvarez (Videoton), Djordje Kamber (Győri ETO), George Menougong (Mezőkövesd), Holender Filip (Honvéd) – Radó András (Haladás), Koller Krisztián (Pécsi MFC)

A forduló embere: Koller Krisztián (Pécsi MFC): Három játékos volt esélyes a forduló legjobbja címre. Radó András a Pápa ellen volt csapata legjobbja – két gól, és jó játék -, Mezőkövesden George Menougong két gólpassza mellé remek gólt rúgott, míg a pécsi Koller Krisztián két góljával a Pécs nagy meglepetésre elvette a Debrecen veretlenségét. Ez a két találat elég volt ahhoz, hogy tizenhárom esztendő után újra győztesen hagyja el a pályát a baranyai együttes hajdúsági vetélytársával szemben. Valamint ez a két gól elég volt a forduló embere címhez, hiszen mégiscsak egy meghatározó csapatot sikerült megvernie a pécsieknek. A hétvégén megítélt két tizenegyes egyaránt értékesítve lett. Radó és Vernes voltak a magabiztos ítélet végrehajtók.

A gólok megoszlása: Huszonhárom találatot jegyeztek a csapatok. A tizenhat együttesből csak az MTK, a Kaposvár, az Újpest, a Kecskemét és a Paks nem talált be. A huszonhárom találat 2,875-ös átlagot jelent. Mindössze három játékos ért el távoli gólt: Koller Krisztián a Debrecen ellen 20 méterről volt eredményes, Vécsei Bálint tizenkilencről lőtte ki Ranilovic kapujának bal alsó sarkát, míg Lazar Arsic a Haladást keserítette huszonkét méteres szabadrúgásgóllal.

A góllövőlista élmezőnye:
8 gólos: Nikolics Nemanja (Videoton)
7 gólos: Simon Attila (MVM Paks)
5 gólos: Koller Krisztián (Pécsi MFC)
4 gólos: Georg Henri Griffiths (Pápa), Radó András (Haladás), Dalibor Volas (DVSC-Teva), Szakály Péter (DVSC-Teva)

Gavalovits Sándor