Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Román-szidásért pénzbüntetés – Fegyelmi határozatok

Érezhető a Románia elleni világbajnoki-selejtező közelsége: több klub is pénzbüntetést kapott a románok és Borsod megye felé irányuló gyűlölködő rigmusok miatt.

Kezdjük a megszokottal: A Ferencváros ezúttal 400 ezer forintot fizet az MLSZ-nek a Kecskemét elleni találkozón tapasztalt rendezési hiányosságok és a becsmérlő rigmusok miatt. A Videoton ezúttal egy 600 ezer forintos kötelezettséggel lett gazdagabb az MTK elleni találkozón felhangzó gyűlölködő rigmusok skandálása okán.
>>A Puskás stadionban a hazai rendezők az ellenfél beleegyezése nélkül locsolták a pályát a kezdést megelőző tíz percen keresztül. A hazai nézők hosszabb ideig, jól hallhatóan az Újpesttel és Romániával kapcsolatos gyűlölködő rigmusokat skandáltak a lelátón.<< >>A Sóstói stadion hazai szektorból hosszabb ideig, jól hallhatóan Szlovákiával és Romániával kapcsolatos gyűlölködő rigmusokat skandáltak a nézők.<< A Pécs-Debrecen összecsapáson a hazaiak, a Békéscsaba-Nyíregyháza találkozón a vendégek szurkolói szidták Romániát. A Videoton meccsen ráadásul szlovákozás is elhangzott. A Ferencváros ultrái a közeledő Derby-re is hangoltak, hiszen megtalálták az Újpestet. A Nyíregyháza drukkerei a Borsod megyében élőket illették becsületsértő szólamokkal. >>A pécsi lelátóról hosszabb ideig, jól hallhatóan Romániával kapcsolatos gyűlölködő rigmusok hangzottak el. Békéscsabán a vendégszektorból Romániával és Borsod megyével kapcsolatban gyűlölködő rigmusok hangzottak el.<<

Miskolcon is felhangzottak sértő rigmusok, valamint több tárgyat is bedobtak, így a DVTK szövetségi ellenőrt kell fogadjon, saját költségre. A Pécsnek 200 ezer forintjába, a Nyíregyházának 400 ezer forintba fáj a hétvégi verbális megnyilvánulás.

Ezen kívül Rodenbücher István (Lombard) egy bajnokiról kapott eltiltást.

Az NB II-es hétvégén kiállított játékosok eltiltása:
Németh Gábor (Vasas), Gengeliczki Gergő (Nyíregyháza) 1-1 bajnokin nem léphet pályára, Ferkó Csaba (Tatabánya) 2, míg Böőr Zoltán (Dunaújváros PASE) 3 bajnokira szóló eltiltást kapott. Megbüntették Komjáti Andrást is. A Békéscsaba vezetőedzője 150 ezer forintok kénytelen befizetni, miután a Nyíregyháza elleni bajnoki hajrájában magából kikelve reklamált egy elmaradt tizenegyest, és a lelátóra küldte a játékvezető.

A Kisvárda írásbeli megrovásban részesült a Gyirmót elleni bajnoki meccsen tapasztalt rendezési hiányosságok miatt, valamint a hazai szurkolók megbotránkoztató rigmusai okán.

Farkas Viktor (Dunaújváros PASE) eltiltását két meccsről egyre mérsékelték.

Gavalovits Sándor