Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vannak akinek nem sikerült a nyáron! – Íme a csapat nélküliek álomtizenegye!

Az átigazolásokkal foglakozó olasz szakportál, a ‘calciomercato.it’ körbenézett a csapat nélküli labdarúgók körül; amiből kdierült, hogy összeállíthatunk egy igen tekintélyes kezdőcsapatot, ami akár a következőképpen is festhetne: Adán – Bramble, Gallas, Boumsong, Owomoyela – Bentley, M. Diarra, Hitzlsperger, Benajun – Klasnic, Nuno Gomes

Tegnap lezárult a nyári átigazolási piac. Sok-sok játékos örülhet klubváltásának, szerződéshosszabbításának és még ki tudja minek… Azonban van egy ellentétes véglet, amely azokból a labdarúgókból áll, akikre legutóbbi klubjuk nem tartott igényt, és nem sikerült eladniuk magukat. Egész illusztris kis társaság keres klubot magának; igaz ugyan, hogy főképpen pályafutásik csúcsán már bőven túllevő, 30 év feletti labdarúgókról van szó, azonban régi ismerősökkel, korábbi ünnepelt sztárokkal találkozunk az olasz ‘calciomercato.it’ által összeállított listán.

A klub nélküliek csapatának kapujában például a Real Madridtól elzavart Antonió Adán állhatna. A tehetséges hálóőr hajlandó lett volna továbbra is beletörődni a Real 3. számú kapusának szerepébe, azonban a vezetők ezt másképpen gondolták. Adán madridi karrierje kissé méltatlanul ért véget!

Fénykorukban azért ütősnek számított volna egy Bramble, Gallas, Boumsong, Owomoyela kvartett a hátvédsorban. A korábbi Premier League játékos, a kicsapatok megbízható alapembere, Titus Bramble és PL kollégája a sokszoros francia válogatott William Gallas már bőven túl van pályafutása csúcsán, a levezetés vár már rájuk. Csak úgy mint a Glasgow Rangersben magának hírnevet szerző szintén francia Jean-Alain Boumsongra és a korábbi dortmundi és brémai közönség kedvencre, Patrick Owomoyelára. Bár a két francia Gallas és Boumsong ennek ellenkezőjét kívánja bizonyítani azzal, hogy az angol élvonal csapatainál próbálkoznak! Nem semmi!

A középpálya két szélén a David Beckham utódnak indult, majd gyorsan el is tűnt David Bentley vagy éppen az izraeli futball egyik legjobb jelenkor játékosa Josszi Benajun rohamozhatna; közöttük pedig a kőkemény Mamadou Diarra a német válogatottban is rendre számításba vett Thomas Hitzlspergerrel karöltve szűrhetné a támadásokat.

A csatársorba pedig akár beállíthatnánk a korább portugál válogatott gólvágót Nuno Gomest; akinek a partnere a zseniális bal lábbal megáldott, ám súlyos betegségeken áteső Ivan Klasnic lehetne!

Nem rossz ugye!? Mondjuk cserének nevezhetnénk mégkorábbi Lyon-klasszist Sidney Govout; az ukrán futball eltűnt ígéretét, az sokadik új Andrij Shevcsenkónak tartott Artem Milevszkijt; a Bundesliga egykori görög gólkirályát, Teofanisz Gakaszt; vagy éppen a francia bajnok PSG-től menesztett mali futógépet, Mohamed Sissokót is!
Ja, és  persze a román válogatottal a mienk elleni VB-selejtezőre készül a Szalai Ádám miatt a Schalkétól elküldött Ciprian Marica, aki szintén klub nélkül teng-leng!

Azért az említett játékosok közül sokan találni fognak maguknak csapatot, abban biztosak lehetünk!

Nagy Ákos