Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

„Jobbak vagyunk, mint a magyarok” – Dan Petrescu

Az orosz Dinamo Moszkva edzője, Dan Petrescu nemcsak a találkozóról beszélt, hanem játékosáról, Dzsudzsák Balázsról is ejtett néhány szót. Hangsúlyozta, hogy leginkább a törökök elleni összecsapástól tart.

„Szerintem jobb csapatunk van, mint a magyaroknak. Hogy Dzsudzsák Balázzsal sokat beszélgettünk-e a bukaresti mérkőzésről? Nem nagyon, de azt elmondta nekem, hogy élete meccseként készül rá. Egy éve vagyok az edzője, azóta elég jó formában van.” – idézi a romániai Digi Sport a játékosként 95 válogatott találkozón pályára lépő Petrescut, aki a románok előtt álló két szeptemberi vb-selejtezőt is összehasonlította (Románia pénteken Magyarországot, kedden Törökországot fogadja).

„Két nagyon fontos mérkőzés következik. Én a magyarok ellenitől tartok kevésbé, hiszen ebben a párharcban mi számítunk favoritnak, ez így volt már játékoskoromban is. A törökökkel szemben más a helyzet, ott nem mondanám favoritnak a mieinket.”

Románia a tavaszi két selejtezőn mindössze négy pontot szerzett, de a mieink elleni Puskás stadionbeli találkozón a hajrában nagy szerencsével szerezte meg az egyik pontot. Az már biztos, hogy Hollandia végez a csoport élén, míg a magyar, román, török trió közül kerül ki a csoportmásodik. Amennyiben nyerünk Romániában, nagyon közel kerül nemzeti csapatunk, hogy 1997 után újra pótselejtezőt vívhasson a világbajnokságra történő kvalifikációért.

Gavalovits Sándor