Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

„Kemény meccs lesz” – így várják a magyar válogatott tagjai a pénteki találkozót

Sorsdöntő, a magyar futball jövője szempontjából is fontos világbajnoki selejtező előtt áll válogatottunk. A játékosaink bizakodva nyilatkoztak a pokli hangulatban lejátszandó összecsapást.

Egervári Sándor a Telkiben rendezett sajtófélórán nyilatkozott várakozásait illetően, valamint a sérültek állapotáról: „Rendkívül fontos meccs előtt állunk, erre szoktuk mondani, hogy hatpontos meccs, de most talán még kicsit több is, hiszen a szomszédvárak rangadója még megyei szinten is felértékelődik. Bizonyos terheket szeretnénk levenni a játékosokról, de mindent nem tudunk, a válogatottaknak ezt el kell viselniük. Budapesten végig győzelemre játszottunk, ez kell most is. Valamennyiünk álma az első találkozás óta, ami három éve volt, hogy kijussunk egy nagy tornára. A rutinosaknak ez az utolsó lehetősége egy világversenyen való részvételre, amely nagyon fontos az egyéni karrierjükben is. Nehéz a második hely megszerzése is, a playoff pedig sorsolásfüggő” – mondta Egervári Sándor a Telkiben rendezett sajtófélórán. – Belső védő poszton két játékos esett ki, miután Juhász Roland után Mészáros Norbert is harcképtelené vált. A frissen behívott Devecseri Szilárd gyors, fordulékony játékos, jól fejel és kiváló formában van. A románoknak a támadó harmadban való játékuk a meghatározó, reméljük, ezt nem tapasztaljuk meg. Az előző meccsünk óta voltak ki- és bekerülők náluk, de mindegyiküket felmértük egy elemző szoftver segítségével, így pontosan tudjuk, milyen állapotban vannak.” – tette hozzá a szövetségi kapitány, aki megerősítette, valószínűleg egyik meccsen sem játszhat Mészáros. Egervári nem árulta el, egy vagy két csatárral kezd a románok ellen, de azt kifejtette, nem szeretné, ha mások kezében lenne a sorsunk, így a három pontért utazunk.

A Dinamo Moszkva balszélsője, Dzsudzsák Balázs a hétvégén megszerezte idénybeli első gólját klubjában, ám csak döntetlenre végeztek az FK Rostov Donnal. A román sajtó munkatársai is is megjelentek Telkiben. Ők arra voltak kíváncsiak, hogy nem félnek-e a pénteki atmoszférától. „Nem félünk a kinti atmoszférától, nem ez lesz az első meccsünk ennyi szurkoló előtt. Én játszottam már fanatikusabb szurkolók előtt is, gondolok például a törökökre, vagy a Feyenoord és Ajax elleni találkozókra. Jobb ilyen stadionban játszani, mint zárt kapuk előtt, egy kinti győzelemmel szeretnénk kárpótolni a szurkolóinkat.” – reagált Dzsudzsák. Hozzátette, edzőjével, Dan Petrescuval ugratták egymást, de a pályán szeretne bizonyítani.

A sajkacsontjával bajlódó Szalai Ádám elmondta, hogy kicsit zavarja még sérülése, de a következő pár napban javulhat a helyzet. „Szerencsére nincs törés, és műteni sem kellett a kezemet. A párharcokban idegesítő, mert fájdalmat érzek, és kell rá a kötés. De van még pár nap, addig sokat javulhat, de ha máshogy nem, majd kapok néhány fájdalomcsillapítót. Hogy a román meccstől mit várok? Egyértelműen győzelmet!” A Schalke támadója úgy érzi, jó formában van, és nem befolyásolja a román szurkolók által várhatóan pokoli hangulat. Hozzátette – természetesen a kapitány hatáskörébe tartózó – felállással kapcsolatban, hogy klubjában jól megy neki az egycsatáros játék.

A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy a válogatott egyik főtámogatója, a Magyar Telekom egy speciális közösségi alkalmazást hozott létre: a drukkerek a www.szurkoljszivbol.hu oldalon biztathatják a játékosokat.

További vélemények:
Vanczák Vilmos: „Higgadtan kell belemenni a meccsbe, alaposan fel kell készülnünk a hátra levő napokban. Szerintem fejlődtünk az előző román meccsek alapján, azonos erősségűnek tartom a két csapatot, így nüánszok dönthetnek. Reméljük, a szerencse velünk lesz. Az első 15-20 percet várhatóan megnyomják, erre tudatosan készülnünk kell. Ha sikerülne gólt szereznünk az elején, azzal megfoghatnánk őket. Korábban is voltak olyan meccsek, amikor Juhász nem szerepelt a keretben, megvannak a megfelelő helyettesek.”

Varga József: „Nekünk jól jön, hogy Mutu nem lesz a keretben. Érzékenyen érint minket a védelemben kiesők, de azért bővebb a keret, hogy a helyettesek meg tudják oldani a pótlásukat. Biztos vagyok benne, hogy szívüket-lelküket ki fogják tenni a pályára.”

Hajnal Tamás: „Már hosszú ideje gondolok a pénteki meccsre, amely nagy feladat, és egyben nagy kihívás lesz. Mutu kétségkívül jó játékos, biztos, hogy fontos szerepe volt a válogatottban a korábbiakban, hogy erre a meccsre mit jelent a hiánya, nem tudjuk előre megmondani. Itthon játszott, de akkor is azt éreztük, hogy nyerhettünk volna.”

Böde Dániel: „Egervári Sándor tudja a dolgát, jó döntést fog hozni. Bízom benne, hogy kapok lehetőséget a mérkőzésen. Ha nyerünk, elégedett lennék, hogy csak csereként állok be, és gólt szerzek. Jó hangulatban, nagy becsvággyal és nagy kedvvel készülünk a románok ellen. Mindenki csak erre a meccsre koncentrál, a lényeg, hogy meglegyen a három pont.”

Gavalovits Sándor