Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mourinho irigykedik az Arsenalra?

A minap, a brit sajtónak nyilvánosan dicsérte, az Arsenal, vagyis az egyik fő rivális új igazolását, Mesut Özilt. Persze elképzelhető, hogy szó sincs semmiféle irigységről, hanem mindössze arról van szó, hogy a portugál edző kedveskedni próbált egykori Realos tanítványának.

A lényeg, hogy José Mourinho az elmúlt három évben a Real Madrid vezetőedzője volt, ahol ugyanennyi időt töltött ott, a német válogatott sztárja, Mesut Özil is. Ám a portugál vezetőedző becsülete az idény végére kitelt, ki is rúgta Pérez elnök. Özil távozása, a kérők ellenére viszont nem várt esemény volt, egészen az átigazolási időszak utolsó napjáig. Akkor azonban az Arsenal klubrekordot jelentő összegért, 50 millió euróért megvette, a Gareth Bale miatt hatalmas összeget költő „Blancoktól”.

Sőt, eközben az Arsenal megpróbálta megszerezni a szenegáli Demba Bat is a Chelsea-től, ám a kékek nem adták a csatárt, mondván nem kívánják az egyik rivális keretét pont ők erősíteni. Kicsit álságos, de a logika kikezdhetetlen mondjuk…

Tehát Mourinho, a válogatott szünet alatt sem rejti véka alá véleményét, és nem fukarkodott, a dicsérő szavakat illetően, korábbi kedvencéről:
„Özil igazi unikum. Ő a legjobb 10-es a világon. Az ő játékának köszönhetően a csapattársainak, és nekem is könnyebb dolgom volt. Mindenki szereti, hiszen Figo, és Zidane-ra emlékeztet. Azért nem fogadtuk el az ajánlatukat, hiszen Özil leigazolásával az Arsenal bajnokesélyessé lépett elő.” –fényezte volt tanítványát Mou.

Balogh József