Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Románia – Magyarország: Mire figyeljenek a helyszínre utazók?

Tájékoztatót adott ki a román szövetség a pénteki selejtező kapcsán a vendégszurkolók részére. Hasznos információk.

Parkolás és beléptetés

A szervezett formában utazó szurkolói csoportok buszai Bukarestben a Pierre de Coubertin utcában és a Vatra Luminoasá utcában parkolhatnak – írja az mlsz.hu. A magyar szurkolók beléptetése a Pierre de Coubertin utca felől történik. Számukra az alábbi számú szektorokat jelölték ki: 124, 126, 355, 356, 357, 358.

Biztonságban Bukarestben

A biztosításban részt vevő csoportokban magyar nyelven jól kommunikáló csendőrök és rendőrök látnak el szolgálatot. Akivel szemben valamilyen jogsértést követnek el az utazás során, a mérkőzést megelőzően vagy azt követően, és segítségre van szüksége, a romániai – szintén 112-es telefonszámon elérhető – segélyhívón magyarul is beszélő diszpécserek fogadják hívásaikat. Azért reméljük, erre nem lesz szükség…

Sima beléptetés

A Magyar Labdarúgó-szövetség négy biztonsági szakembert delegál a mérkőzésre, akik segítik a magyar nézők beléptetését a stadionba és a kommunikációt a román rendezőkkel és a csendőrséggel. Kapcsolatot tartanak a bukaresti magyar konzulátussal a magyar nézők esetleges problémáinak kezelésére. Az MLSZ ezen munkatársai a szurkolói zónában és a beléptető kapuknál érhetők el.

Fontos iratok

A bukaresti magyar nagykövetség címe: Bukarest, Jean Louis Calderon utca 63-65, egyik telefonszáma a 00-40-21-311-1987. A határátlépéshez szükséges érvényes útlevél vagy bármely típusú ép, olvasható és érvényes magyar személyazonosító igazolvány. Kizárólag hivatalos váltóirodákban biztonságos a pénzváltás.

Gyufa és ingyenbusz

A stadionba aprópénzt, gyufát be lehet vinni, öngyújtót viszont nem. A magyar szurkolók számára büféket biztosítanak a rendezők, amelyekben kizárólag a román hivatalos fizetőeszközzel lehet fizetni. A román szervezők a stadion északi 2-es bejárata közelében ingyenesen biztosítanak őrzött parkolóhelyet. A vonattal szervezetten érkező magyar szurkolókat buszokkal szállítják a stadionba.

Sportszerű szurkolást kér az MLSZ

Nemzeti tizenegyünk minden pillanatban érezni fogja, hogy a magyar sportszerető közvélemény egy emberként áll majd a csapat mögött – köszönet ezért a Bukarestbe utazó magyar drukkereknek. Arról azonban a forró hangulatú mérkőzés legfeszültebb pillanataiban sem felejtkezhetünk meg, hogy a Románia–Magyarország selejtező mérkőzés elsősorban egy sportesemény, semmiképp sem háború!

Bárhogyan alakuljon is a mérkőzés, tudni kell, hogy a magyar labdarúgás jövője nem egy vagy két mérkőzésen, 15-20 futballista teljesítményén múlik, sokkal inkább annak a több ezer elkötelezett, következetes munkát végző szakembernek a tevékenységétől, akiknek összehangolására az MLSZ vállalkozott. Akiknek köszönhetően gyermeklabdarúgók tízezrei futballoznak országszerte, akik az elmúlt években pályák százait építették, öltözőket, létesítményeket korszerűsítettek annak érdekében, hogy a magyar válogatott tagjai rendszeresen játszhassanak a mostanihoz hasonló mérkőzéseket, egy-egy világesemény kvalifikációjáért.

Bukarestben a magyar válogatott mindent el fog követni azért, hogy sikerrel járjon a román Nemzeti Stadionban. Ehhez nagyon kell szurkolóink szívből jövő és szenvedélyes szurkolása, de még a tévénézők otthoni drukkolása is. E nélkül nehezebben sikerülhet a romániai győzelem, nehezebben érhetőek el céljaink. Ugyanakkor a válogatottal együtt arra kérjük a Szurkolókat, a sportszerűség is legyen a magyar tábor jellemzője, ebben is múljuk fölül minden mérkőzésen ellenfelünket!

Minden olyan megnyilvánulás – akár politikai tartalmú, gyűlöletkeltő esetleg rasszista –, amely megszegné az UEFA és a FIFA zéró toleranciát hirdető szabályait, súlyosan sérthetik a magyar válogatott érdekeit, veszélyeztethetik céljait. Ne feledjék, a fegyelmi szankciók között a stadionbezárás után a pontlevonás is szerepel! Érjék el viselkedésükkel, hogy a pályán küzdő játékosainknak ne kelljen aggódniuk az esetleges szankciók miatt. Hangsúlyozottan kérjük a válogatottat elkísérő szurkolóinkat, hogy semmilyen esetleges provokációnak ne üljenek fel, mindvégig lelkesen és sportszerűen szurkoljanak a magyar csapat eredményes szerepléséért!

Forrás:mlsz.hu

Gavalovits Sándor