Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Löw: Lahm egy igazi példakép!

A német válogatott szövetségi kapitánya, Joachim Löw jobbkezét, vagyis a csapatkapitányát, Philipp Lahmot dicsérte, aki a holnapi, Ausztria elleni világbajnoki selejtező mérkőzésen 100- alkalommal öltheti magára, a Nationalelf mezét.

A hamarosan 30. életévét betöltő Lahm tehát nemsokára komoly jubileumhoz érkezik, amit nagy jó eséllyel a német válogatott egy győzelemmel fog megünnepelni, még ha Ausztria nemzeti együttese, az utóbbi években felszálló ágba is került, a remek utánpótlásnak köszönhetően.

Lahm annak idején, még 2004-ben mutatkozott be a német válogatottban, egy horvátok elleni, februári találkozón. Az azóta eltelt majdnem 10 év során minden válogatott tornán ott volt a háromszoros világbajnok védelmének valamelyik szélén.

A Bayern München védőjének teljesítménye mellett természetesen nem mehetett el szó nélkül, a kapitány, Joachim Löw se:
„Philipp abszolút mintapéldánya a komoly, mai rendelkezésre álló futball generációnak. Ő az a játékos, akire az edző mindig számíthat. Személye hihetetlen érettséggel párosul, ezért még fényes jövő vár rá a nemzeti csapatban. Philipp még sok meccsen pályára léphet nálunk. Én nem látom, hogy mikor éri el a csúcsát, de ez még messze van.”.

Balogh József