Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: Adán Mourinhot hibáztatja, amiért kirúgták

A minap kötött a Real Madrid útilaput a fiatal kapus, Antonio Adán talpa alá. A megsértett játékos persze nem sokáig maradt csendben, és már meg is fejtette, hogy kinek köszönheti, hogy pályafutása egyelőre vakvágányra terelődött.

Antonio Adán egykor, még Szalai Ádám csapattársa is volt a Real Madrid Castillában, ugyanis a most már 26 éves kapus mindig is a „Blancok” kötelékéhez tartozott. Talán ezért is várta, hogy példaképéhez hasonlóan, egyszer ő is ugyanúgy fog berobbanni a fővárosiak csapatába, mint tette azt nagyon sok évvel ezelőtt Casillas. Nos, nem így történt. Adán 2009 tartozott az első csapat keretéhez, ám valós esélye, egészen az előző szezonig sosem volt, a kapitány kiszorítására.

Azonban az előző idényben Iker Casillas megsérült, így jött a lehetőség, Vagyis csak jött volna, mert Adán mindössze egy-két találkozón kapott lehetőséget. José Mourinho ugyanis nem bízott eléggé addigi cserekapusában, és gyorsan megvette a Sevillától, a majdnem Casillas-szal egykorú Diego Lópezt. López már korábban tagja volt a Realnak, ám nem bírta a padozást. Ám idén február óta nincs ilyen gondja, az egyszer válogatott portásnak, ugyanis azóta, egészen mostanáig ő az első számó megoldás, a madridi kapuban. Így tehát bár a sajtó főleg Casillas szenvedéséről szól, felületes érzéketlenség lenne elmenni a fiatal Adán tragédiája mellett, aki hiába várt a nagy alkalomra, a szezon végére teljesen megbolonduló Mourinho megfosztotta az élménytől.

Ezek után, főleg hogy most még el is küldték a gárdától, és így jelenleg klub nélküli, teljesen érthetőek Adán keserű, ám mégis lojálisnak tekinthető szavai:
„Amikor Iker megsérült, megfosztottak a jogomtól, hogy a Real Madridban játszhassak. Tiszteletlenek voltak velem. Azt szerettem volna, hogy Mourinho elmondja, miért szerződtette Diego Lópezt. Amikor Iker megsérült, be tudtam volna állni a kapuba, ahogy korábban már bizonyítottam. Sok örömben, és bánatban volt részem, nehéz idők voltak, de lelkileg már túl vagyok rajta.” –kesergett Adán.

Balogh József