Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U21: Fantasztikus siker a bosnyákok ellen

Újfent megmutatta a magyar labdarúgás, hogy vannak tartalékai, és az utánpótlás szintjén még bőven akadnak tehetségei, akikre lehetne építeni a közeljövőben. A magyar U21-es válogatott Albánia, júniusi legyőzése után újabb balkáni ellenféllel szemben olt kénytelen bizonyítani.

Az U21-es csikócsapatunk, a kecskeméti Széktói Stadionban fogadta Bosznia-Hercegovina korosztályos gárdáját, az U21-es Európa Bajnokság négyes számú selejtezőcsoportjában.

A találkozó nem kezdődött a legjobban. A mieink ugyanhátrányba kerültek, mint 3 hónapja, az albánok ellen. A bosnyák fiúk az első komolyabb lehetőségükből betaláltak. Ezt követően a vendégek a találkozó végéig a kontrajátékra álltak be, ami a sokpasszos, de mégis ötlettelen magyar produkcióval szemben majdnem sikeres taktika lett. Még az első 45 percben szerezhettek volna két további gólt is a kékmezesek, ám egyszer a kapufa, egyszer pedig a karikalábú Bahrudin Atajic, a Celtic Glasgow nevelése hibázott.

A második félidőre szó szerint egy másik magyar válogatott jött ki. Kleinheisler helyett Adorján, Bese helyett Holman jött be, akik egyértelműen minőségi javulást hoztak a játékba. Utóbbi, a Ferencváros támadóközéppályása a 48. percben máris egalizált, sőt, a 71. percben még egy gólt szerzett, mégpedig az internet népének, Kovács „Kiskokó” Istvánnak a passzából. Holman duplája között a Budapest Honvéd balbekkje, Baráth Botond is bevette az ellenfél kapuját. A hab a tortán pedig, a holland bajnokságban játszó liverpooli kölcsönjátékos, Adorján Krisztián talált be büntetőből. Persze utólag sajnálhatjuk a dolgot, ugyanis a tizenegyeshez kellett a Vidis Kovács István szerencsétlen sérülése is, amelyet Róth Antal, és segítői, röntgen szemeiknek hála, máris kulcscsonttörésként aposztrofáltak. Reméljük ez esetben nincs igaza, a magyar edzői kar egyik legszimpatikusabb tagjának. Természetesen mindettől függetlenül, ezúton is kívánjuk a legjobbakat, azaz: Gyógyulj meg Kiskokó!

A lényeg persze, hogy a magyar U21-es válogatott második csoportmeccsét is behúzta, ráadásul hátrányból felállva.

Magyarország U21- Bosznia-Hercegovina U21 4-1 (0-1)
Széktói Stadion, Kecskemét
Magyarország: Jova – Szolnoki, Otigba, Kelemen, Baráth – Vécsei, Windecker – Kleinheisler (Adorján, a szünetben), Kovács I. (Bacsa, 85. perc), Bese (Holman, a szünetben) – Radó.
Bosznia: Jajalo – Barisic, Bevab, Spikic, Avdic – Duljevic, Prcic (Krunic, 73. perc), Cajic (Bekic, 80.) – Grahovac, Atajic (Zakaric, 60.) – Maletic.
Gólszerzők: Holman (50., 70. perc), Baráth (59.), Adorján (84., büntetőből), ill. Prcic (8.)

Balogh József