Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: Ha még Guradiola is ott lenne, Abidal maradt volna

Éric Abidal, az AS Monaco újdonsült csapatkapitánya ma visszatérhet a pályára, a francia válogatottban, amelyben tavaly február óta nem tudott bizonyítani, a máját megtámadó rák, és annak kezelése miatt.

Abidal, a sajtónak ismét nyilatkozott érzéseiről. Többek között azt is elárulta, hogy nagyon jól érezte magát Barcelonában, ami eddig sem volt titok. Sőt, úgy gondolja, hogy ha Pep Guardiola lett volna még most is a vezetőedző, valószínűleg ő is a katalánokat szolgálná.

Azonban a sors más utat szánt a két korábbi sikerkovácsnak. Guardiola az elmúlt szezont pihenéssel töltötte, hogy aztán idén nyártól átvegye, a Bajnokok Ligája győztes Bayern München irányítását. Abidalra pedig nem tartott igényt a Barcelona vezetősége, így szerződése lejártával szabadon engedték, így a francia bajnoki címről álmodozó Monaco csapott le rá.

Abidal pedig a következőt nyilatkozta Guardiolával kapcsolatban:
„Ő egy olyan személy, aki kedvel engem. Sokszor beszélünk, mindig kapcsolatban vagyunk egymással. Ő egy nagyszerű edző, és ő volt az, aki megadta az esélyt nekem. Talán ha még ő is ott lenne, akkor lehet, hogy én is.” –álmodozott Abidal.

Balogh József