Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

LesHeted: Válogatott dömping! – ezt nézheted ma a TV-ben

Izgalmas este elé nézünk, hiszen a világbajnoki selejtező sorozat hajrájának kapujához érkeztünk. Minket, magyarokat természetesen a „Szerethető”, romániai fellépése hoz lázba. Mindez természetesen érthető, pedig nem kevés, érdekes találkozó lesz szerte Európában, és a világon. Íme a mai program, amit a magyar sportcsatornák kínálnak, a televízió előtt szorítóknak.

M1
19:45 Románia – Magyarország (élő)
Sorsdöntőnek ígérkező összecsapáson találkozik a két gárda. Egervári Sándor szövetségi kapitány fiai nagy lépést tehetnek a pótselejtezős második hely megszerzésére, ha sikerülne elhozni mind a három pontot, a bukaresti National Arenából. A remélhetőleg botrányoktól mentesen lezajló meccs pikantériája egyértelmű, a két nemzet, és annak együttesei rendre komoly presztízs csatákat vívnak egymással. Hajrá Magyarország!

Sport1
20:45 Németország – Ausztria (élő)
A C jelű csoport, nagy hagyományokkal bíró rangadóján, a német válogatott fogadja, az osztrák gárdát. A találkozót a müncheni Allianz Arenaban rendezik, amely egyfajta visszavágó lehet a „sógoroknak”, ugyanis nagyjából egy éve, hazai pályán kikaptak Löwéktől. A múltidézés persze további kellemetlen érzelmeket válthat ki Ausztria nemzeti csapatából, ugyanis ebben a pályaválasztói felállásban, két éve is összecsaptak, akkor az EB selejtezők jegyében. Akkor nagyarányú „Nationalelf” siker született, a hazaiak ugyanis Gelsenkirchenben 6-2-re diadalmaskodtak.

22:45 Törökország – Andorra (felvételről)
Csoportellenfelünk, a török válogatott, a harmatos Andorrával mérkőzik meg. Bár a hazaiakról sem sok jó mondható el, a mindig lelkes játékukról nosztalgiázva, bármikor feltámadhatnak. Persze, ha a „félholdasok” ma is buknak, szinte biztos elszállnak esélyeik, a 2014-es VB részvételről.

Sport2
21:00 Anglia – Moldova (élő)
A két együttes szinte napra pontosan egy éve találkozott egymással, a selejtezősorozat nyitányán. A Chisinauban tartott találkozót az angolok simán, 5-0-ra nyerték meg úgy, hogy bár több ifjú titán (Welbeck, Walcott, Cleverly, Oxlade-Chamberlain) is pályára léptek, mégis a nagy öregek voltak a nyerőemberek. A rutinos játékosok vitték a hátukon a csapatot, közülük is kiemelkedett a Chelsea sztárja, Frank Lampard, aki duplázni tudott. A mai meccs esélyese egyértelműen a szigetországi válogatott, amely továbbra is nagy versenyfutásban van Montenegróval, Ukrajnával, és Lengyelországgal.

SportKlub
16:55 Kazahsztán – Feröer-szigetek (élő)
Nos, nem lehetetlen, hogy kazah gólparádét láthatunk, ezen a különös meccsválasztáson. Egy biztos, hogy sosem lehettünk tanúi még, két ennyire alacsony besorolású válogatott összecsapásának, magyar tévécsatornán. Mindettől függetlenül, jó kis mérkőzés kerekedhet ki a dologból, hiszen mindkét gárda , főleg a korábbi Debrecen edző, Miroslav Beranek vezette kazahok szeretnék elkerülni, a németek fémjelezte csoport utolsó helyét.

20:40 Írország – Svédország (élő)
Úgy tűnik a mai, a C csoport napja, ugyanis a hatos mindhárom meccse képernyőre kerül. Az osztrákokhoz hasonlóan, az írek és a svédek is 11-11 ponttal állnak, a második helyért folytatott versenyben. A svédeknek manapság többször van rossz napja, mint jó. Talán a magyar válogatottat hiányolják, mint szinte állandó ellenfelüket az új évezredben. Az írek mindig kemény diót jelenthetnek bárki számára, főleg kontrákra, beadásokra építve. Tekintve, hogy a mai derbit Dublinban rendezik, Ibrahimovic-ék könnyen bajba kerülhetnek, három körrel a zárás előtt.

Balogh József