Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női foci: Hosszabbított a VB házigazda szövetségi kapitánya

Gőzerővel készül, a 2015-öes Világbajnokságra, a házigazda kanadai hölgy válogatott, amely története legjobb szereplésére készül, a női vb-k első huszonnégyes mezőnyében.

A 8. Női Labdarúgó Világbajnokságra 2015 nyarán kerül sor, hat kanadai városban. A házigazdák Montreal, Edmonton, Vancouver, Wiinipeg, Ottawa, és Moncton. Nagy a készülődés, lévén az észak-amerikai válogatott felül szeretné múlni eddigi legjobb eredményét, vagyis a 2003-as negyedik helyezést.

A kanadai női foci erősségét jól jelzi, hogy a csapat a 7. helyen áll a világranglistán, ami azt jelzi, hogy a „Juharlevelesek” valóban ott vannak a világ elitjében. Pedig az eddigi hét Világbajnokságra ugyan hatszor is kvalifikálták magukat, ám az eddigi egy 4. helyüket leszámítva, még a csoportfázist sem sikerült túl élniük.

Az eddigi halványabb eredményekkel tisztában vannak a hazai szövetségüknél is, épp ezért törekednek a stabilitásra, ennek megfelelően hosszabbították meg a szövetségi kapitányuk szerződését. A szakember pedig nem más, mint az angol John Herdman, aki 38 éves kora ellenére máris hatalmas szaktekintélynek számít a női labdarúgásban. Korábban, 2006 és 2011 között, az új-zélandi hölgyeket irányította, akiket két Világbajnokságra is kivezetett. Herdman eddigi legnagyobb sikere a kanadai gárdával, a tavalyi Olimpián elért bronzérem, ami számára különösen kedves volt, hiszen hazájában sikerült mindezt elérnie.

A szakvezető szerződését mellesleg 2020-ig hosszabbították meg, ami rendkívüli bizalomról tanúskodik, a kapitány irányába.

Balogh József