Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: Újabb rekordot döntött a klub!

A tavalyi szezon 521 millió eurós bevételével a Real Madrid megdöntötte a 2011/12-es bajnokságban elkönyvelt klubcsúcsot! Minden tekintetben sikeres klubról van szó!

A Real Madrid hivatalos tájékoztatása szerint elsőr elenyészőnek tűnő, azonban a valóságban már komoly mutatónak számító 12 százalékkal nőtt a klub bevételi az elmúlt idényhez képest. A 2012/13-as idény alatt a Real 521 millió eurós bevételt könyvelhetett el, amelyből az klubadósságot, egyéb költségeket és mindennemű kiadásokat leszámítva, tisztán 37 millió euró ütötte a blancók markát. Mindezt úgy, hogy a csapat se bajnokságot, se spanyol kupát se pedig Bajnokok Ligáját nem nyert!

Az összesített elemzésből feltűnik, hogy a Realnak igen is van klubadóssága; amelyet a csúcsbevételből sikerült ugyan mérsékelni, ám még így is jelentős 91 millió eurót tesz ki. No igen, a spanyol gazdaság válságban van, ami a futballra is kihat!

Az 521 millió eurós összeg nem tartalmazz a csapat nyári kiadásait és bevételeit az átigazolási piacon. A Gareth Bale-re kiadott közel 100 millió euró megváltoztathatná a végösszeget, habár Gonzalo Higuaínért és Mesut Özilért majdnem ugyanennyit kasszírozott be a Real.
Nem hiába a világ legértékesebb klubjáról van szó; a pályán kívül is fontos a siker!

Nagy Ákos