Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Neymar értékelte rövid barcelonai időszakát!

A Barca nyári csúcsigazolási, Neymar a válogatott meccsek miatti szünetben rövid értékelést tartott eddigi barcelonai időszakáról. A brazil klasszis elárulta, hogy ő ugyan semmiben sem változott, és nincsenek problémái a klubbal sem!

“Barcelona pazar város! Imádom az itteni életet, a nyüzsgést, az embereket; egyszóval mindent! Nagyon örülök, hogy itt lehetek. Úgy gondolom a legjobb döntést hoztam meg azáltal, hogy a Barcába igazoltam!” – kezdte Neymar, aki ezután rátért egy kis szakmai értékelésre is. “A Barcánál rengeteg lehetőségem van arra, hogy támadhassak. Szinte ugyan az a posztom, mint a válogatottba. Luiz Felipe Scolari érkezésével a brazil válogatottban rengeteget gyakoroltam a szélről érkezést és az együttműködést a szélső hátvéddel. Dani Alvést például régóta ismerem; hogyha a jobb oldalt kell bejátszanunk remekül működünk együtt!” – így Neymar.

A 21 éves brazil klasszis azt is elárulta, hogy tovább szeretne fejlődni a játék minden elemében; erre pedig lehetősége van, hiszen a világ legjobb játékosaitól tanulhatja a játék csínját-bínját. A sok klasszis körül természetesen Neymarra a legnagyobb hatást Lionel Messi gyakorolta. “Messi külön kategória! Vitathatatlanul a világ legjobb játékosa. Nem véletlenül kapta meg négyszer egymás után az aranylabdát; ráadásul szerintem esélyes rá idén is. Messit élmény nézni a pályán, az a célom, hogy elérjek az Ő szintjére! Mielőtt bárki azt gondolná, hogy mi ketten rossz viszonyba vagyunk, azoknak elárulom, hogy ez nem így van. Minden ami erről szól, csupán kitaláció!”

A brazil klasszis végül elmondta jövőbeni céljait. “Lépésről-lépésre szeretnék beilleszkedni a Barcelonába. Lehetőségem lesz a legrangosabb európai kupasorozatokban játszani. Mindent meg szeretnék nyerni a Barcával. Remek csapatunk van, így más nem is lehet a célunk!” – így Neymar, akinek pozitív hozzáállása arra ad bizonyítékot, hogy teljesen elfogadta a kisebb idény elei mellőzést és tisztában van vele, hogy valóban be kell illeszkednie egy már kész csapatba. talán már nem is annyira zavarja, hogyha a kispadra szorul; azzal úgyis tisztában kell lennie, hogy hosszútávon őt nem kiegészítő embernek hozták!

Szóval, végül is minden jó Barcelonában! Neymar úgy fogalmazott, hogy “nyugodt élete van” Spanyolországban…

Nagy Ákos