Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Özil: Németország megmutatta ki a Főnök!

Könnyed játékkal verte meg tegnap a Nationalelf, a gyengécske napot kifogó, Ausztriát. A találkozót követően nagyon magabiztosan nyilatkozott a sajtónak, az Arsenal újonnan igazolt középpályása, Mesut Özil, ám csapattársa, Philipp Lahm, óvatosságra intett.

Meggyőző játékkal, 3-0-ra verte meg a Joachim Löw vezette német válogatott, a tehetséges fiatalokat (is) felvonultató osztrák együttest. A hazaiak hőse, a müncheni találkozón, egyértelműen a három gólszerző, a veterán Miroslav Klose, és a két, éppen saját stadionjában játszó titán, Toni Kroos, és Thomas Müller volt.

A sikerrel Németország valóban karnyújtásnyira került a végső céltól, amit, vagyis a vébé részvételt már kedden el is érhet. A sikert követően a sajtó munkatársai többek között kikérték, a klubváltása után sokat zaklatott Mesut Özil véleményét is:
„Nagyon örülünk az eredménynek. Három gólt szereztünk, és nem hagytuk érvényesülni őket. Büszkék lehetünk. Ausztria kekeckedett velünk a meccs előtt, de a pályán megmutattuk, hogy ki a Főnök!”.

A Bayern München védője, Philipp Lahm, aki századjára volt tegnap válogatott az osztrákok ellen, már óvatosabban fogalmazott, a sikert, és közeljövőt illetően:
„Nagyszerű, hogy nyerni tudtunk a csoportmásodik ellen. Egy kicsit magunkra húztuk őket, de a néha nagyon is kreatív játékunkkal gólokat tudtunk szerezni. Már a jövő héten kijuthatunk a VB-re, de ahhoz nagyon keményen kell dolgoznunk.”.

A harmadik gól szerzőjét, Thomas Müllert is kérdezték, az eredménnyel kapcsolatban:
„Ez nagyon jó érzés. Örülök, hogy két gólban is benne voltam (egy-egy gól, és gólpassz – a szerk.). Mindannyian megelégedtünk volna előzetesen a 3-0-lal is. Ezután is következetesen kell játszanunk.”

Balogh József