Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Török henger; szoros dán és lett siker

Balti rangadóra került sor a világbajnoki selejtezők G-csoportjában: Lettország nagy csatában 2-1-re győzte le a  litvánokat. A török válogatott könnyedén elgázolta Andorrát, míg a dánok Máltán hozták a kötelezőt.

Törökország-Andorra 5-0 (2-0)
g: Bulut 35., 39., 68., Yilmaz 64., Turan 94.

A magyar válogatottal egy csoportban lévő törökök a csoport pofozógépét Andorrát fogadták a könnyű győzelem reményében.  A félidő hajrájáig tartotta magát a miniállam válogatottja, ám Umut Bulut duplájának köszönhetően kétgólos előnnyel mentek a szünetre a félholdasok. A szünet után tovább folytatódott a gólgyártás, Yilmaz, Bulut és Turan is betalált, ezzel 5-0-ás könnyed győzelmet arattak. A jövő héten minden bizonnyal sokkal szorosabb meccs Fatih Terim csapatára, a törökök a jelenleg pótselejtezős helyen álló románokhoz látogatnak. 

Málta-Dánia 1-2 (1-1)
g:  Faila 38. ill Andreasen 2. Camilleri 52.

Hasonlóan könnyű mérkőzésre számítottak a dánok is, miután Andreasen találatával már a második percben megszerezte a vezetést a skandináv együttes. A korai gól azonban nem törte meg a hazaiakat, akik a 38. percben Faila révén egyenlítettek. Az 52. percben Cristian Eriksen csinált bohócot a máltai védelemből, majd telibe lőtte a kapufát, ám óriási szerencséjére a kivágódó labda a Camilleri hátán megpattanva a hálóba kötött ki. A dánok kilenc ponttal a B csoport ötödik helyén tanyáznak, ám a helyzetük korántsem reménytelen, mivel egy ponttal vannak lemaradva a jelenleg pótselejtezős bolgárok mögött.


Malta 1-2 Denmark (All Goals) 06.09 ourmatch.net by ourmatch

Lettország-Litvánia 2-1 (2-1)
g: Bulvitis 20., Zjuzins 42. ill Matulevicius 44.

Egy félidő alatt eldőlt a G csoportban rendezett balti rangadó: a lettek Bulvitis és Zjuzins góljával kétgólos előnybe kerültek, ám Matulevicius még a szünet előtt szépíteni tudott. A második félidőben továbbra is a hazaiak domináltak, azonban az eredmény már nem változott. A győzelem elsősorban a presztízs miatt volt fontos a lettek számára, hiszen a kilenc pontos hátrány ledolgozhatatlan a görögökkel és a bosnyákokkal szemben.    

Veres Péter