Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

VB selejtezők: Nehezen nyertek Falcaoék; Paraguay feltámadt!

Újabb játéknapot rendeztek Dél-Amerikában is, a jövő évi Világbajnokságra vezető úton. A tíz együttesből, amely a konföderációhoz tartozik, csak nyolc volt pályán, hiszen a házigazda brazilok nem selejteznek a részvételért, így értelemszerűen most is volt egy szabadnapos gárda, amely most az argentin válogatott volt.

Kolumbia – Ecuador 1-0
Gólszerző: J. Rodríguez (30. perc)
A kolumbiai válogatott hiába van tele, virtuózabbnál virtuózabb játékosokkal, mostanság nem igazán remekel, a gólszerzés terén. Este is hiába játszottak végig domináns szerepet Ecuador ellen, Falcaoéknak nem igazán szaladt a szekér. Kolumbia egyetlen találatát, a megerősödött Monaco üdvöskéje, a 22 esztendős James Rodríguez szerezte. A kontrákra építő vendégek meglepően sokszor kerültek helyzetbe, az öregecske Perea nem igazán állt a helyzet magaslatán, a hazai védelemben. A lényeg viszont, hogy maradt az 1-0, amivel Kolumbia nem csak meccsszámban, de megszerzett pontok tekintetében is utolérte, a csoport első Argentínát.

Peru – Uruguay 1-2
Gólszerzők: Farfán (84. perc), illetve Suárez (43., 67.)
A Copa América címvédője, a selejtezősorozatban szokás szerint nem remeklő Uruguay, az egykori pofozógép Peruhoz látogatott. A jelek szerint pedig nagy szerencséje volt a vendégeknek, ugyanis még Yotún Flores kiállítása után sem voltak képesek mezőnyfölénybe kerülni. Egyetlen szerencséjük, hogy a pályán volt a Liverpool harapós kedvű sztárja, Lúis Suárez, aki két góllal terhelte a hazai hálót. A peruiak hiába játszottakl emberhátrányban, ez játékukon nem látszott meg, azonban Szalai Ádám csapattársának, Jefferson Farfánnak a szépítése már igen későn érkezett. A győzelem ellenére az „uruk” szénája továbbra se áll jól, hiszen még mindig csak az interkontinentális pótselejtezőt jelentő 5. helyen állnak a csoportban.

Chile – Venezuela 3-0
Gólszerzők: Vargas (10. perc), González (30.), Vidal (84.)
Hatalmas lépést tett a vébére való kijutásban, a chilei válogatott, amely, egy rejtélyes gyomorfertőzés által megtizedelt Venezuelát tángált el, Santiagóban. A vendégek helyzettét valóban nehezítette a tartalékosság, hiszen csak a padon foglalt helyet Fernando Amorebieta, és a magyar származású Fedor Miku is. Chile a megszerzett három ponttal tovább erősítette harmadik helyét, és egy lépésre került a biztos részvételtől.

Paraguay – Bolívia 4-0
Gólszerzők: Fabbro (16. perc), Santa Cruz (47.), Ortíz (80.), Gómez (83.)
Ugyan a címben paraguayi feltámadásról harsogtunk, ami részben igaz is, viszont teljesen késői már. Roqué Santa Cruzék már időtlen idők óta nem szereztek ennyi gólt, főleg úgy, hogy egyet sem kaptak. Az alsó házi rangadón elért sikerük ellenére, Paraguay alighanem négy világbajnoki részvételt követően lemaradt a mundiálról, ugyanis a hátralévő mindhárom meccsét meg kellene nyernie ahhoz, hogy egyáltalán odaérjen a pótselejtezős 5. helyre. És akkor még nem beszéltünk, az abban az esetben szükségszerű botlásokról, amit a riválisoknak kellene elkövetniük.

A dél-amerikai selejtezősorozat állása:
1. Argentína 26 pont (+16), 2. Kolumbia 26 pont (+15), 3. Chile 24 pont, 4. Ecuador 21 pont, 5. Uruguay 19 pont, 6. Venezuela 16 pont, 7. Peru 14 pont, 8. Paraguay 11 pont, 9. Bolívia 10 pont.

Balogh József