Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

125 éve született az első gól Angliában

Napra pontosan 125 évvel ezelőtt a Bolton futballistája, Kenny Davenport szerezte az első bajnoki gólt. A Bolton támadója az első fordulóban a Derby Country ellen volt eredményes.

Mark Metcalf és Robert Boyling újságírók nemrégiben kiderítették, hogy Kenny Davenport volt az első gólszerző az angol bajnokságban. A történelmi pillanatra a Derby elleni találkozó második percéig kellett várni, ám a támadó gólja legfeljebb sovány vigasz lehetett a 6-3-as hazai vereségre. Korábban úgy tudták, Graham Cox öngólja volt az első bajnoki találat a Wolwerhampton ellen, azonban a két újságíró hosszas kutatások után megcáfolta ezt.

Davenport 1883-ban szerződött a Boltonhoz, ahol 77 mérkőzésen 36 gólt szerzett. Kilenc sikerekben gazdag szezont töltött a kor élcsapatának számító Wanderersnél, hiszen hatszor emelhette magasba az FA-kupát. Ő volt klub első angol válogatott játékosa, kétszer ölthette magára a Háromoroszlánosok mezét. Utolsó szezonjában a Southport csapatához igazolt majd 31 évesen felhagyott a profi futballal és visszatért a Boltonhoz, ahol a tartalékcsapat edzője lett.

Veres Péter