Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: Továbbb botladozik a Marseille; Idegenben remizett a 2012-es bajnok

A péntek esti sant-étienne-i Toulouse győzelem után, újabb meglepő eredmény született ma, a Ligue 1, 6. fordulójában. A két gigász, a Monaco, és a PSG holnapi fellépése, no és a rekordbajnok tegnapi zakója miatt, az OM a győzelem, és az első helyre ugrás reményében látogatott Bastiába.

Ligue 1 – 6. forduló; Szombati eredmények
Bastia – Olympique Marseille 0-0
Soványka, gólnélküli döntetlenre futotta, az első hellyel kapcsolatban nagyot álmodó, ám még nagyobbat bukó Marseille-től. A vendégek természetesen már jobb játékosanyaguk miatt is többet birtokolták a labdát, ám ezzel a fölénnyel nem mentek semmire. A korzikaiak is jól kontráztak, és rendedre képesek voltak helyzetbe kerülni, a kikötővárosiak kapuja előtt. Ám mint mondtuk, minden hiába volt, a hálók érintetlenek maradtak. Az első sorban a kiesés elől iszkoló Bastia számára jól jött ez az egy pont is, igaz, egyelőre a 8. helyen állnak. Az OM számára már kellemetlenebb a helyzet, ugyanis Elie Baupék elmulasztották a lehetőséget, hogy a riválisok nyakára essenek, vagy akár a stafétát is átvegyék az élen.

Stade Reims – EA Guingamp 1-1
Gólszerzők: De Preville (58. perc), illetve Weber (5.-öngól)
Hiába vezetett már alig öt percnyi játék után, egy balszerencsés öngóllal, a Guingamp együttese, a Reims a második félidőben egalizálni tudott. A hazaiak játéka a második játékrészre feljavult mind támadásban, mind védekezésben, ennek köszönhetik legalább azt, hogy egy pontot otthon tudtak tartani.

Stade Rennes – Ajaccio 2-0
Gólszerző: Kadir (13., 16. perc)
Alig negyedórával, a kezdő sípszó után máris kialakult a mérkőzés végeredménye. Az esélyesebb Rennes hozta a kötelezőt, a remeklő Jean Makoun két gólpasszával, amikkel az algériai válogatott Foued Kadir duplázását szolgálta. A Rennes az 5. helyen halad az élmenőkkel, míg a vereség hatására az Ajaccio az utolsó helyre csúszott.

Évian TG – Montpelliér 2-2
Gólszerzők: Wass (74. perc), Sougou (77.), illetve Montaño (37.), Cabella (53.)
Szinte a szavakat nem találni arra a vergődésre, amit a 2012-bn még bajnok Montpelliér produkál. Pedug René Girard együttese az 53. percre már kétgólos előnyre is szert tett, ám a végén a döntetlennek is örülniük kellett. Az utolsó percekre komoly bajban is voltak a vendégek, hiszen emberelőnybe kerültek a hazaiak, a tavaly még a PSG-ben epizodista Siaka Tiéné kiállítása miatt. Ám végül maradt a 2-2, ami azt jelenti, hogy a Montpelliér továbbra sem tud nyerni idegenben, február óta. Érdekes adalék, hogy a HSC utolsó bajnoki sikerét otthonától távol, pont a mostani ellenfél Évian ellen szerezte.

Sochaux – Lille OSC 0-2
Gólszerző: Roux (34., 37. perc)
Úgy tűnik a mai nap a gyors döntések napja volt, a Ligue 1-ben. A Lille a szezonbeli eddigi talán legjobb játékával rukkolt elő, és verte meg, a mezőnyben viszonylag keveset mutató, ám jól kontrázó Sochaux-ot.

Balogh József