Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan az első pontvesztése a Dortmundnak, győztes gólt szerzett Huszti

A német bajnokság immár a hatodik fordulójához ért, s a pénteki nyitómérkőzést követően – melyet a Mönchengladbach megnyert a még mindig nyeretlen Braunschweig ellen – a Borussia Dortmund az idényben most először kénytelen volt megelégedni az egy ponttal, ugyanakkor Huszti Szabolcs révén az utolsó pillanatokban a maga javára fordította az Augsburg elleni találkozót a Hannover.

A szombat délutáni összecsapások közül az eddig százszázalékos Borussia Dortmund az első öt fordulóban háromszor is döntetlenező Nürnberghez látogatott. Jürgen Klopp, a hazaiak trénere Robert Lewandowskit és Henrikh Mkhitaryant is pihentette a hétközi Bajnokok Ligája-meccset követően. Mint kiderült, két alapember pihentetése soknak bizonyult a masszív középcsapatnak ígérkező Nürnberg vendégeként, hiszen ugyan az első félidő hajrájában még Marcel Schmelzer fantasztikus szabadrúgásgóljával előnyhöz jutottak a Ruhr-vidékiek, szintén rögzített helyzetet követően Per Nilsson egyenlített, miután a szabadrúgást követően szerencsésen elé került a labda – a svéd középhátvéd pedig nem rontotta el a ziccert.

Bár a második félidőben játéklehetőséget kapott Nuri Sahin, Jonas Hofmann és Lewandowski is, egyikük sem tudott segíteni a BVB-nek a három pont kiharcolásában, így maradt az 1-1-es döntetlen. Ennek ellenére őrzi az éllovas pozícióját a sárga-fekete mezes alakulat, s csak ötgólos győzelemmel tudná ebben a fordulóban megelőzni a Bayern München – tekintve, hogy a bajorok ezúttal Gelsenkirchenbe látogatnak, erre csekély esély van…

Ami a többi mérkőzést illeti, mindenképp kiemelendő a Hannover és az Augsburg párharca, hiszen a házigazda sokáig úgy tűnt, képtelen két vállra fektetni a tavalyi szezonban épphogy bennmaradó bajorokat, ám a gólpasszát követően az utolsó percekben kíméletlen tizenegyes-végrehajtónak is bizonyult Huszti, aki ezzel a maguk javára fordította az ütközet végkimenetelét.

Míg a Wolfsburg Ivica Olic duplájának köszönheti elsősorban a Hoffenheim elleni minimális különbségű győzelmet, az eddig kifejezetten jól szereplő Mainz vesztét Robbie Kruse okozta, aki szintén két gólig jutott a háromgólos győzelmet arató leverkuseniek mezében – hasonlóan a brémai Nils Petersenhez.

Bundesliga, 6. forduló:

Nürnberg – Borussia Dortmund: 1-1 (0-1). Gólszerzők: Nilsson (51.), ill. Schmelzer (38.).

Hannover – Augsburg: 2-1 (0-0). Gólszerzők: Sobiech (60.), Huszti (89. – 11-es), ill. Verhaegh (51. – 11-es).

Hamburg – Werder Bremen: 0-2 (0-1). Gólszerző: Petersen (32., 94.).

Mainz – Bayer Leverkusen: 1-4 (0-3). Gólszerzők: Malli (82.), ill. Kruse (19., 45+1.), Bender (39.), Kießling (59.).

VfL Wolfsburg – Hoffenheim: 2-1 (1-1). Gólszerzők: Olic (44., 48.), ill. Modeste (15.).

Szerző: Budai Levente