Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női U19-es EB selejtező: Montenegró nem volt egy súlycsoportban a mieinkkel

Telkiben lejátszották az első EB-selejtezőt a mieink. Ellenfél Montenegró volt.

A magyar hölgyek már az elején beszorították a vendégeket, és kicsivel több,mint tíz perc után Vidovenyecz Anna góljával vezetést szerzett a magyar együttes, nem sokkal később Fenyvesi Evelin is feliratkozott a gólszerzők közé. A magyar hölgyek az első félidőben abszolút fölényben játszottak, és több ígéretes helyzetet is kialakítottak, ám további gólt nem sikerült szerezniük. Turtóczki Sándor bő fél óra elteltével lecserélte Fenyvesi Evelint, helyére Horváth Zsófia állt. A folytatásban is jobbára a mieinknek akadt nagyobb helyzete.

Fordulás után a montenegróiak kezdtek aktívabban, mégis a magyaroknak voltak ziccerei. Majd újabb cserére szánta el magát a magyar kapitány, Diószegi Fanni érkezett Vidovenyecz Anna helyére, majd a több helyzet újabb gólt eredményezett. Diószegi iratkozott fel a táblára, eldöntve a találkozót. Ám a Ferencváros kitünősége után öt perccel Vicsek Nóra tette kiütésessé a végét, habár Krivokapić szépíteni tudott. Ezzel a sikerrel jó eséllyel száll harcba a továbbjutásért a magyar együttes.

Magyarország – Montenegró 4-0 (2-0)
Telki, vezette: Agnieszka Płaskocinska (lengyel) (Aleksandra Prus (lengyel), Rúna Stefánsdóttir (izlandi))
Magyarország: Samu A. – Gál A., Gyöngyösi R., Vőfély N. – Németh L., Csorbai N., Balázs E., Bognár E. – Horváth Zs. (Fenyvesi E., 33.) – Vicsek, Vidovenyecz (Diószegi, 52.)
Montenegró: Žižić – Djurković, Vidić, Goranović, Ivaštanin – Vulić, Divanović (Knežević), Sturanović, Djukić – Čorić (Mitrović, 64.), Krivokapić
g.: Vidovenyecz (12.), Fenyvesi (19.) Diószegi (69.), Vicsek (74.) ill.: Krivokapić (85.)

A csoport másik találkozóján Belgium magabiztosan verte meg Törökországot.

Belgium – Törökország 4-0

A csoport állása:
1. Belgium 1 1 0 0 4-0 3
2. Magyarország 1 1 0 0 4-1 3
3. Montenegró 1 0 0 1 1-4 0
4. Törökország 1 0 0 1 0-4 0

Folytatás hétfőn Törökország ellen.

Gavalovits Sándor