Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Fölényben játszott a Videoton, de csak egy góllal nyert

Hiába játszott fölényben a piros-kék együttes, csak egyetlen gólt tudott szerezni Zé Luis révén.

Gyepes kezdőként kapott szerepet a Kecskemét ellen, hiszen sérülés miatt Juhász, eltiltás okán Caneira hiányzott a védelemből. A középpályán Kovács sérülése után Gyurcsó került be a csapatba. Aktívan kezdett a hazai együttes, ám az utolsó passzokba rendre hiba csúszott. A vendégek közül Barry-t lehetett dicsérni az első félidőben. A guineai légiós rendre meg tudta zavarni a piros-kékek védelmét, nem sok sikerrel. A hazaiak futballját leginkább Kleinheisler szabta fazonra, igaz sokkal többet volt földön, mint talpon. A helyzetek kihasználása egyetlen kapura tartó lövést jelzett. Sem a Videoton, sem pedig a Kecskemét nem tudta áttörni a másik csapat védelmét.
A szünetben Zé Luist küldte be José Gomes az első félidőben gyengébben futballozó Arturo Álvarez helyére, ennek ellenére továbbra is magabiztosan állt a lábán a vendégvédelem. Közel ötven perc kellett az első igazi lövésre. Kleinheisler tesztelte Antalt, majd ismét egy távoli lövést húzott le a levegőben úszva a lila-fehér kapusnak. A két fehérvári lehetőség után Barry keverte meg a hazai védőket, ám Calatayud a helyén volt. Mintegy három percen át a Kecskemét azt csinált, amit akart, ám időnként a Videoton is elért a kapu előterébe, ám sikertelenül, mert a sündisznóállásba vonuló vendégek rendre megakasztották az akciókat. Antal Botond a beadásokat simán húzta le, míg a piros-kékek továbbra sem találták a fogást a védelmen. A KTE a mérkőzés utolsó húsz percében többször is meg tudott indulni a kinyíló hazai védők között, de továbbra is minden eredmény nélkül. A csereként beálló Paraiba beszállása egy csapásra jobbá tette a Vidi szélső játékát, egy ilyen – jobb oldali – beadás után Sándor pörgetett mellé, majd a másik oldalról érkező beadást Zé Luis fejelt mellé. A kontrákra rekontrákkal felelt a hazai csapat, hiába volt azonban jó az elképzelés, a kivitelezésbe rendre hiba csúszott. A hajrához közeledve egyre több beadás érkezett a kecskeméti kapu elé, de a lilák rendre eltakarították a játékszert. Tíz perccel a vége előtt Gyurcsó beadása után Zé Luis törte meg a szívós kecskeméti védekezést, ezzel pedig átmenetileg listavezetővé váltak a piros-kékek. A gól megfogta a vendégeket, Torghelle kapufára terelte a játékszert, majd Zé Luis visszatett labdája akadt el az egyik védőben.

Videoton – Kecskemét 1-0 (0-0)
Sóstói stadion, 3000 néző, vezette: Solymosi Péter
Videoton: Calatayud – Szolnoki (Paraiba, 68.), Gyepes, Vinícius, Stopira – Sándor Gy., Tóth B. – Álvarez (Zé Luis, a szünetben), Kleinheisler, Gyurcsó – Nikolics (Torghelle, 68.)
Kecskemét: Antal B. – Mogyorósi, Póti, Karan, Forró, Gyagya – Vukasovic, Bulajic (Eliomar, 82.), Patvaros – Rajczi (Balázs Zs., 73.), Barry (Pekár, 80.)
g.: Zé Luis (80.)
s.: Bulajic (11.), Barry (12.), Mogyorósi (78.)