Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Videó: Tiki-taka Villa gól a Premier League-ben

A Norwich – Aston Villatalálkozó nyitotta meg, a Premier League 5. fordulóját. A játéknap várva várt manchesteri rangadójára csak holnap kerül sor, de így sem maradtunk, maradunk angol foci nélkül.

A sorozatban harmadik idényét a Premier Leagu-ben töltő Norwich szeretné idén is mihamarabb biztossá tenni bennmaradását, így szinte minden ellenfél ellen bátor támadójátékot mutat be, főként hazai pályán.

A fent vázolt előadást produkálták a „Knaárik” ma kora délután, az Aston Villa ellen is. Ám már hamar porszem csúszott a gépezetbe: a korábbi Leeds játékos, a skót válogatott Robert Snodgrass büntetőt hibázott, már a 6. percben, ez pedig rányomta a bélyeget, a hazai játékosok magabiztosságára.

A 28. percben kulcsfontosságú csere történt a birminghamieknél: a Premier League egyik legjobb gólvágója, Christian Benteke, ágyéksérülése miatt lekényszerült a pályáról, helyére pedig a cseh csatár, Libor Kozák állt. A Laziotól vásárolt támadó nem sokáig tétlenkedett, beállása után alig két perccel el is döntötte a három pont sorsát, a mérkőzés egyetlen a góljával. Kozák első próbálkozását az angol válogatott Ruddy kapus, ám újra kísérletezhetett Gabriel Agbonlahor vissza passzából.

A Norwich végül sokkal többet birtokolta a labdát, a 90 perc során, ám az Aston Villa is tudott néha veszélyeztetni, azonban több gól nem született. A meccsembere vitathatatlanul a vendégek hálóőre, Brad Guzan volt, aki kivédte a meccs eleji büntetőt, illetve több nagy ziccert is hárított.

Premier League – 5. forduló
Norwich City – Aston Villa 0-1
Gólszerző: Kozák (30. perc)

A mérkőzés egyetlen találata:

Balogh József