Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elkönyvelte első győzelmét a Chievo, őrült végjáték a Cagliari – Sampdoria meccsen – Videó

Szombat este az olasz élvonalbeli bajnokság (Serie A) 4. fordulójából három mérkőzést rendeztek. A Chievo hazai pályán elkönyvelte első győzelmét, a Cagliari ikszelt a Samp ellen egy jó végjátékot hozó mérkőzésen, míg a Genoa – Livorno párharc nem hozott gólt.

Chievo – Udinese 2:1 (2:1)
Gólszerzők: Pellissier (13.), Rigoni (40.) ill. Maicosuel (1.)

A találkozó minden tekintetben a vendégek számára kezdődött jól, hiszen már az első percben vezetést szereztek Maicosuel révén, aki a Chievo védelmi botlását használta ki. A kisebb Zebra csapat azonban nem sokáig örülhetett vezetésének, mivel a 13. percben a hazaiak egyenlíteni tudtak Pellissier jóvoltából. A csatár éles szögből lőtte ki a bal hosszút laposan. Még az első játékrész végén kialakult a végeredmény. A 40. percben Rigoni szerzett gólt a hazaiaktól, s nem is akármilyet. A játékos ugyanis jó húszról vállalt egy merészet és lövése bizony be is akadt az Udinese hálójába, ezzel kialakítva a végeredményt. A folytatásban óriási mezőnyfölényben játszottak a vendégek, ezt bizonyítja is a 35-65 %-os labdabirtoklás. Mindezek ellenére még csak egyenlíteni sem tudtak, nemhogy a győzelmet megszerezni.


AC Chievo Verona 2 – 1 Udinese Serie A 2013/14… by dm_521f9667e107e

Cagliari – Samdoria 2:2 (1:0)
Gólszerzők: Ekdal (26.), Conti (91.) ill. Gabbiadini (89.), De Silvestri (93.)

Parádés egy meccs volt az biztos, főleg a végjátékot tekintve. De kezdjük az elejénél. Nem óriási iramban rajtolt a mérkőzés, de a félidő közepén a hazaiak megszerezték a vezetést. Egy szép támadást követően Ekdal került a tizenhatoson belülre, aki kegyetlenül a léc alá vágta a labdát. A folytatás és a második játékrészt tekintve nem is gondolhattuk volna, hogy a meccs végén látunk még három gólt. Először Gabbiadini-nek sikerült egyenlítenie a 89. percben, igaz egy óriási potya gól volt, de ez az érdemeiből semmit sem von le a fiatal támadónak. A 91. percben már úgy gondolhattuk, hogy Conti szabadrúgásgóljával eldőlt a meccs a hazaiak legnagyobb örömére. Viszont nem így történt, hisz az utolsó pillanatokban De Silvestri egyenlített, igaz ez is potya gól volt, hisz ezért is legfőképp a hazaiak kapusa Agazzi okolható, s nem is lennénk meglepődve, ha a következő fordulóban csak a cserepadon kapna helyet.


Cagliari 2 – 2 UC Sampdoria Serie A 2013/14 (4… by dm_521f9667e107e

Genoa – Livorno 0:0

Kiegyenlített mérkőzésen igazságos pontosztozkodás született. Sajnos gólt nem szereztek a csapatok, de az egy-egy begyűjtött ponttal egyikük sem szomorkodhat nagyon.


Genoa CFC 0 – 0 AS Livorno Serie A 2013/14 (4… by dm_521f9667e107e

Báló Bence