Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Holland VB ezüstérmes edzője lett a HSV-nak

A Hamburger SV együttese igen rossz passzban van, újabb vereséget szenvedtek a Bundesligában. Az észak-német csapat szezonját egy holland kell, hogy megmentse.

Thomas Schaaf nemet mondott a HSV kispadjára, Bert van Marwijk azonban elvállata a munkát. Thorsen Fink edző menesztése után így egy holland veszi át a Hamburg irányítását, nem is akármilyen! A 61 esztendős tréner a Feyenoord csapatával ért el a kétezres évek elején kisebb-nagyobb sikereket, többek között UEFA Kupát is nyertek. A holland válogatott szöveségi kapitánya is volt Marwijk, a 2010-es Világbajnokságon a döntőig vezette a naracsmezeseket, ahol a spanyolok ellen kaptak ki. 2010-ben az év edzője lett hazájában az ősz mester.

Marwijk egy éve munka nélkül. Most visszatér Németországba. A helyszín nem lesz ismeretlen számára, hiszen két esztendőn keresztül kormányozta a Borussia Dortmundot – őt váltotta Jürgen Klopp.

“A HSV közvetlenül Thorsten Fink edző menesztése után felhívott. Aztán összeültünk még a héten. Elmondtam, mit tudok ajánlani, ők elmondták, mit akarnak. A szerződés két évre szól, egy évves hosszabbítási opcióval. Hamburg egy fantasztikus város. A HSV egy csodás csapat, nagy hagyományokkal és szép stadionnal. Vasárnap reggel megyek Hamburgba.” – mondta a NOS nevű televíziónak Marwijk.

A Hamburg a hétközi Német Kupa fordulóban a Grether Fürth ellen játszik, a bajnokságban Marwijk új csapatára majd az Eintracht Frankfurt vár a hétvégén.

Kostyál Balázs