Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: CR varázsolt; könnyedén nyert a Real! – Videó

A Real Madrid többek között Cristiano Ronaldo két góljának is köszönhetően magabiztos, 4:1-es győzelmet aratott a Getafe ellen a Santiago Bernabéu stadionban. A blancók mellett a Valencia is otthon tartotta a három pontot.

Carlo Ancelotti csapata tartogatott némi meglepetést már a találkozó előtt is! A Realban nem játszott ugyanis Sergio Ramos; Arbeloa lett a balhátvéd; ezenkívül Raphael Varane már leülhetett a kispadra hosszas térdsérülése után; Gareth Bale pedig az utolsó utáni pillanatban lemaradt a meccsről…

A walesi klasszis a bemelegítés során sérült meg és kénytelen kelletlen ki kellett hagynia első hazai mérkőzését… PECH!

Úgy tűnt, a Real meg is zavarta a nyár bombaigazolásának sérülése. A Getafe ugyanis az 5. percben Ángel Lafita megpattanó lövésével sokkolta a Bernabéu közönségét; vezettek a vendégek!

Szép lassan éledezni kezdett a Real! A 19. percben meg is lett az eredméyne a madridi rohamoknk. Ángel Di María szabadrúgása után Ronaldo lőhetett kiszorított szögből; a portugál lövése kipattant Moya kapusról, egyenesen az előrehúzódó Pepe el; aki közelről nem hibázott. 15 perc alatt elfogyott a Getafe előnye; Sőt…  Rövidesen már hátrányba is kerültek a vendégek! A 33. percben Ronaldo ugyanis büntetőből volt eredményes.
Fellélegezhetett tehát a blancók!

A fordulást követően agilisn és olykor-olykor szemre is roppant tetszetősen játszottak a blancók. Nem mellékesen eredményesen is! Az 59. percben Isco menetrendszerű találatával 3:1- állt az eredményjelzőn. A nyáron szerződtetett irányító fantasztikus formában kezdte a szezont; élmény nézni a játékát Iscónak! Madridban hamar el fogják így felejteni Mesut Özilt…

A mérkőzés góljai videón; a végén CR7 varázslata:

No de vissza a mérkőzéshez. Mikor már mindenki azt hitte, hogy ennyi marad a végeredmény; akkor ki más, mint Cristiano Ronaldo villant. Nem is akármilyet! A portugál klasszis szenzációs mozdulattal, sarokkal lőtte Khedria laposan beadott labdáját a vendégek kapujába! Végül csak összejött a madridi gála a Getafe ellen!

A késő esti mérkőzésen a Valencia végre valahára magára talált, és 3:1-re nyert a Sevilla ellen a Mestallában. A Valencia játékosai saját becsületüket némiképpen visszaállították; Miroszlav Djukics edzői állását pedig megmentették. A “denevéreknél” Victor Ruíz egy -, a brazil Jonas pedig két gólt szerzett. A túloldalon Kévin Gameiro szerezte a Sevilla szépítő találatát.

Real Madrid – Getafe 4:1
Gólszerző:
Pepe 19., C. Ronaldo 33. – 11-esből, 93., Isco 59., ill. Lafita 5.
Valencia – Sevilla 3:1
Gólszerző:
Jonas 32., 73., Víctor Ruiz 82., ill. Gameiro 51.

Nagy Ákos