Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: Ibrahimovic, és Falcao klasszisa pontosztást ért a rangadón! – Videóval!

Nos, megéltük ezt is. Elérkezett végre a vára-várt nap, amikor megütközött egymással, a messze két legértékesebb kerettel rendelkező francia gárda, a címvédő Paris Saint-Germain, és az újonc AS Monaco.

A találkozót, a címvédő PSG pályaválasztásával, természetesen a párizsi Parc de Prince-ben rendezték, több mint 40 ezer néző előtt.

A mérkőzés jól kezdődött a hazaiak számára, ám hamar átfordult egy kisebb fajta rémálomba. Didier Deschamps tanítványai már az 5. percben megszerezték a vezetést, a balhátvéd, Maxwell beadása után. A brazil játékos pontos, magas labdáját Zlatam Ibrahimovic, a rájellemző, akrobatikus mozdulattal talpalta be a kapuba, a hálóőrt, és a védőket megelőzve. De mint mondtuk, a párizsiak öröme nem sokáig tartott: a pont ma születésnapos (29) csapatkapitány, Thiago Silva sérülés miatt, már a 16. percben lekényszerült a pályáról, helyére pedig a veterán Zoumana Camara érkezett. Sőt, újabb tör döfésként, a Monaco a 20. minutumban a vezetést is megszerezte, első igazi helyzetéből. A portugál Joao Moutinho beívelését, a kolumbiai Radamel Falcao fejelte be, és állította be, az első félidő eredményét.

És ugye, mint később kiderült, az 1-1, a végeredményt is jelentette, így a két szupercsapat közötti csata, ismét állóháborúvá vált, maradt köztük a kép pontos differenciál. A Monaco továbbra is az első, 14 ponttal, míg a PSG feljött még így is a második helyre.

A második játékrészről még annyit, hogy a párizsiak játéka kicsit maghatározóbb volt, több tiszta helyzetet tudtak kidolgozni, főleg a szuperhármas, a Cavani-Lavezzi-Ibra trió által, ám gólt sem ők, sem a folytatásban, már egyetlen pontos kapura lövést sem megeresztő „Hercegsegbeliek”.

Paris Saint-Germain – AS Monaco 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Ibrahimovic (5. perc), illetve Falcao (20.)

Ibrahimovic sajátos gólja:

Falcao egyenlítő találata:

A bajnokság élmezőnye, és a hátsó régió:
1. Monaco 14 pont, 2. PSG 12 pont (+5), 3. Saint-Étienne 12 pont (+3), 4. Marseille 11 pont,… 7. Lyon 10 pont,… 18. Ajaccio 3 pont (-4), 19. Valenciennes 3 pont (-7), 20. Sochaux 2 pont.

Balogh József