Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Egyre feljebb a címvédő, idgenben nem megy a DVSC-nek

A Derbi árnyékában is rangadót rendeztek. A címvédő a bajnokaspiránst fogadta hazai közönség előtt.

Miközben Budapesten ünnepeltek a ferencvárosi szurkolók, az ETO Parkban a hazai drukkerek is örülhettek, lévén Völgyi gyors góljával vezetést szerzett a Győr. A gól megfogta a Lokit, ám idővel ki tudtak jönni a szorításból, és helyzeteket alakítottak ki, de rendre kihagyták őket. Alig negyedórája tartott a játék, amikor Pintér Attilának kényszerű cserét kellett végrehajtania. Kink helyére Andric állt be. Az első játékrészben nem sok említésre méltó esemény történt egy Sidibe lövés és egy Andric lehetőségtől eltekintve. A játékrész hajrájában Rudolf és Korhut ütközött, a két futballista közül a győri csatár járt rosszabbul. A válogatott támadó helyére Martínezt kellett beküldenie Pintérnek. Rudolf valószínűleg belső oldalszalag-sérülést szenvedett. Ezzel vége is volt a félidőnek.

A szünetben Kondás Elemér Kulcsár Tamást Dombira cserélte, és egyből jobb lett a vendégek játéka, ám ez helyzetekben nem nagyon akart megmutatkozni. A Győr remekül zárta le a területeket, bár a védelem időnként hajmeresztő hibákat elkövetve hozták helyzetbe a debrecenieket. Ugyanezt a Loki védők is lemásolták. Negyedóra elteltével újabb gólt hozott össze a Loki-védelem. Völgyi adott középre, Sidibe nem lépett ki időbe, így a vele egy vonalban álló Kamber beletette a lábát a labdába, ami így a jobb sarokban kötött ki, ezzel alighanem el is dőlt a találkozó. Sidibe ráadásul reklamálásért sárgát kapott. A Lokinak semmi nem jött be, Volas lesen maradt többször is, a sarokrúgások sem ültek, míg a hazaiak egy kontrával a ráadásban bevitték a bebiztosító gólt. Varga egy év után ismét betalált a DVSC-nek. Ezzel pedig az ETO zárkózott az élmezőnyhöz, míg a Cívisváros labdarúgói továbbra sem tudnak idegenben nyerni ebben a naptári évben. Fontos három ponttal lett szegényebb tehát Kondás Elemér legénysége.

Győri ETO – Debrecen 2-0 (1-0)
ETO Park, 2800 néző, vezette: Farkas Ádám
Győr: Kamenár – Wolfe, Svec, Lipták, Völgyi – Mevongou, Kamber, Pátkai – Lázok (Varga R., 77.), Rudolf (Martínez, 45.), Kink (Andric, 13.)
Debrecen: Verpecz – Lázár P., Máté P., Mészáros N., Korhut M. – Kulcsár T. (Dombi, a szünetben), Zsidai, Vadnai (Szécsi M., 73.), Szakály P. – Sidibe, Volas
g.: Völgyi (2.), Kamber (62.), Varga R. (90+1.)
s.: Andric (67.), Pátkai (84.) ill.: Sidibe (62.)

Gavalovits Sándor