Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Wenger: Özil olyan, mint Bergkamp volt

A Premier League éllovasának, az Arsenalnak menedzsere, Arséne Wenger nagyon elégedett a nyári hajrában igazolt német középpályásával, a német Mesut Özillel, aki hatalmas szerepe játszik új klubjában, a támadások felépítésében.

Mióta a német válogatott csillaga debütált a Premier League-ben, azóta két meccs alatt, három gólpasszt adott társainak, így egyértelműen kulcsszerepe volt az „Ágyúsok” bajnoki sikereiben. Sőt, Wenger mester, a mumus Stoke vasárnapi legyőzése után Özilt egyenesen a korábbi Highburybeli kedvenchez, a holland Dennis Bergkamphoz hasonlította.
„Az Ő tulajdonságai mindent elmondanak a játékáról. Ő ugyanolyan típusú játékos, mint anno Bergkamp volt. Azt hiszem, Özil most is megmutatta, hogy ő egy sokrétű játékos. A Stoke ellen bebizonyította, hogy egy nagy futballista. Azok a gólpasszok nem voltak véletlenek. Most jobban összpontosít a passzokra, de ő még képes gólt is szerezni, és nagyon gyors is.” –dicsekedett Wenger az utóbbi évek talán legjobb Arsenal igazolásával.

A 24 esztendős Mesut Özil a nyári átigazolási szezon utolsó napján érkezett a londoni klubhoz, a Real Madrid együttesétől, „szerény” 50 millió euróért cserébe.

Balogh József