Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A pokolból szállt fel a Real, és jutott a mennybe! – Videó

Kétszer is hátrányból kellett, hogy felálljon a Real Madrid együttese, amely a Primera Division 8. fordulójában is csak nehezen hozta soros bajnokiját. Igaz, legalább most az a vád nem vetülhet a „Blancokra”, hogy hathatós játékvezetői segítséggel voltak csak képesek felülmúlni ellenfelüket, nem úgy, mint egynéhány korábbi meccsükön.

A Real Madrid Valenciába látogatott, a Levante együtteséhez, mely kiscsapat még az egy megszerzett pontnak is örült volna, a nagynevű ellenféllel szemben, bár a felsőház tagja. Az első félidőben meglepően alakult a játékképe, ugyanis nem született gól, pedig a madridiak nagyjából kétszer annyit birtokolták a labdát, mint a hazaiak, ám kevés helyzetük jutott el pontos, veszélyes lövésig.

A második félidőre annyiban változott a helyzet, hogy a labdabirtoklás kiegyenlítődött. És ami igazán lényeges, a Levante egyszer, sőt kétszer is megszerezte a vezetést. Azonban a Real kétszer is egyenlíteni tudott. Pedig a 86. percben, a Liverpoolban pallérozódott Nabil el Zhar góljánál sokan már elkönyvelték a „Királyiak” idénybeli második vereséget, a bajnokságban. Ám itt még nem volt vége: Alig négy perc múlva jött a vendégek második egyenlítése, az Isco helyére beállt Morata, csiki-csuki passzok után szerzett góljával. A hosszabbítás perceiben pedig persze ki más, mint az igazi fegyver, Cristiano Ronaldo jött, lőtt, és döntött. És még mielőtt elfelejtkeznénk: vetkőzött. A mezlevételért pedig járt a sárga, mondván: Ronnie, ez meccs, vannak szabályok, ezt csak otthon, csak Irinának.

A Madrid, 2-3-as sikerével, ideiglenesen(?) két pontra csökkentette hátrányát, az éllovas Barcelona, és Atlético Madrid páros mögött.

Primera Division; 8. forduló
UD Levante – Real Madrid 2-3
Gólszerzők: Diawara (57. perc), El Zhar (86.), illetve Ramos (61.), Morata (90.), Cristiano Ronaldo (90+4.)

Már véget ért találkozók máról:
Elche – Espanyol 2-1
Rayo Vallecano – Real Sociedad 1-0

Még ma este:
Barcelona – Real Valladolid

A Real győzelme dokumentálva mozgóképen:

Balogh József