Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: Rangadót nyert, és továbbra is veretlen a Monaco – Videón a gólok!

Csak holnap kerül sor a forduló legnagyobb rangadójára a francia bajnokság 9. fordulójában, ám már csak hagyományai miatt sem szoríthatjuk háttérbe, a Monaco, és a Saint-Étienne tradicionális összecsapását. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy a „Hercegségbeliek” az első helyen állnak a táblázaton…

A vendéglátó szerepét a Monaco töltötte be, amely lassan, de biztosan mutatta meg, hogy nem szeretne udvariaskodni, a zöldek ellen. Claudio Ranieri tanítványai, a puhatolózó támadásfelvezetések után, már a 15. percben megszerezték a vezetést, mégpedig James Rodríguez passzából, Yannick Ferreira-Carrasco gólja révén.

A második félidőre tovább nőtt, a Monaco mezőnyfölénye azonban, ha, a Saint-Étienne Subasic kapuja elé verekedte magát, nem habozott a kísérletezéssel. Ennek jutalmaként, az algériai származású Romain Hamouma a 49. minutumban egyenlíteni tudott. Bátran támadgatott a vendéggárda is, miközben Falcaot nagyon jól semlegesítették a túloldalon, így a legnagyobb veszélyt, Joao Moutinho pontrúgásai jelentették. A hajrában mégis kicsikarta a győzelmet a listavezető, a csereként beállt argentin tehetség, Lucas Ocampos találatával. A győzelme következtében, hárompontos előnyre tett szert, a tabella élén, a Monaco, így a PSG-nek még hatványozottabban szükséges lesz holnap, a Marseille ellni siker.

Ligue 1 – 9. forduló
AS Monaco – Saint-Étienne 2-1
Gólszerzők: Ferreira-Carrasco (15. perc), Ocampos (87.), illetve Hamouma (49.)

További meccsek még ma este:
EA Guingamp – Stade Rennes 20:00
Nantes – Évian TG 20:00
Lille OSC – Ajaccio 20:00
Toulouse – OGC Nice 20:00
Valenciennes – Stade Reims 20:00
Montpelliér – Olympique Lyon 14:00

A bajnokság élmezőnye, és a hátsó régió:
1. Monaco 21 pont, 2. PSG 18 pont (+12), 3. Marseille 17 pont, 4. Lille 14 pont,… 10. Lyon 11 pont,… 12. Montpelliér 9 pont,… 17. Bordeaux 7 pont (-4), 18. Lorient 7 pont (-8), 19. Sochaux 5 pont, 20. Valenciennes 3 pont.

AS Monaco – Saint-Étienne gólpárbaj:

Monaco vs Saint Etienne 2:1 GOALS HIGHLIGHTS by footballdaily1

Balogh József