Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Az Inter is behódolt, a Romának! – Videón Tottiék remeklése!

Ma este, az olasz bajnokság hagyományaihoz igazodó rangadók közül, az egyik legfontosabb, legrégibb múltra tekintő összecsapást rendezték, a milánói Giuzeppe Meazza Stadionban.

A José Mourinho évekkel ezelőtti távozása óta, csak önmaga árnyékát képviselő Internazionale, annak reményében pályára, hogy Walter Mazzari olyan taktikát dolgozott ki, amellyel meglehet fogni, az eddig hatból hat bajnokiját egyaránt megnyerő Romát. Nos, ez nem jött össze. Nem, a „Nerazzurrik” lettek azok, akik megszakították, a „Farkasok” elképesztő sorozatát. Sőt, a rómaiak nagyon magabiztosan játszva, már az első félidőben elintézték a három pont sorsát, hiszen a szünetre már kialakult a 3-0-s végeredmény. Ehhez pedig rendkívül sokat hozzátett, a 37 éves veterán csapatkapitány, Francesco Totti, és az Arsenaltól szerződtetett újfiú, az elefántcsontparti Gervinho is. Utóbbi egy-egy tizenegyest harcolt ki, illetve adott gólpasszt, a világbajnok csapattársnak. Totti duplája után, még a Roma jövőjét is jelentő, mindössze 22 esztendős Alessandro Florenzi talált be, a szünet előtti hajrában.
A második 45 percben, meddő mezőnyfölényben játszhatott az Inter, de csak mer Rudi Garcia egy kis lazsálást engedett meg tanívtányainak. Mellesleg a vendéglátó ennek ellenére is csak egyetlen alkalommal volt képes eltalálni a kaput, a folytatásban. Sőt, a milánóiak számára csúf igazsághoz még az is hozzá tartozik, hogy az utolsó bő 10 percet emberelőnyben tölthették, Federico Balzaretti, második sárgalapját követő kiállítása után.

A sikerével a Roma biztosította első helyét a tabellán, míg az Inter szinte biztosan nem csúszik lejjebb, jelenleg elfoglalt negyedik helyénél, még a forduló végén se.

Internazionale – AS Roma 0-3
Gólszerzők: Totti (18., 40. perc-büntetőből), Florenzi (44.)

Mai eredmény korábbról:
Chievo – Atalanta 0-1
Gólszerző: Moralez

Íme, a Roma hármasa:

Balogh József