Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ronaldinho szeretne újra a PSG-ben játszani!

Annak idején, még 2001-ben, a francia Paris Saint-Germainnél kezdődött, a brazil világbajnok, Ronaldinho európai karrierje. Az aranylabdás játékos a minap pedig jelezte, hogy szívesen fejezné be pályafutását, az uralkodó francia bajnoknál.

Ronaldinho annak idején nem szépen vált el, a párizsi klubtól, hiszen a sikertelenség (és más egyéb tényezők) miatt nagyobb klubba vágyott. Ezt végül ugye megkapta, bár aligha kell bemutatni hatalmas sikereit, a Barcelona csapatával, ami spanyol bajnoki címeket, Bajnokok Ligája győzelmet, és számos egyéni elismerést takar.

Mostanra fordult a kocka. Ronaldinho teljesen leírta magát Európában, pár éve újra a brazil ligában focizgat, néha abszolút kiemelkedőt produkálva. És mivel még csak 33 esztendős, 97-szeres válogatott játékos, nagyon is szeretne ott lenni, a jövő évi, hazájában rendezendő Világbajnokságon, fontos jeleznie, hogy bizony ő még él, itt van és játszik. Persze kicsit erős, hogy Ronaldinho beajánlotta magát egykori kenyéradójánál, ám romantikus gondolat ide, vagy oda, szerintem a többség szívesen látná Ronny-t az európai pályákon.

„Úgy gondolom, hogy a jövőben még visszatérhetek oda. Persze minden játékos szívesen csatlakozna, egy olyan nagy klubhoz, mint a PSG. A karrierem végén, nagyszerű lehetőség lenne, egy ennyire erős csapat.” – ajánlgatta magát Ronaldinho, majd egyik párizsi (van egy pár) honfitársa dicsérésével folytatta: „Lucas Moura sokra képes, köszönhetően a tehetségének, és a sebességének. Hamarosan megindul a majd a végső világhírnév felé”.

Ronaldinho jelenleg az Atlético Mineiro alkalmazásában áll, ám szerződése december 31-én lejár, így valóban kíváncsian várhatjuk, hogy miként folytatja csúcs-, és mélypontokat egyaránt tartalmazó pályafutását.

Balogh József