Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Chelsea és a Milan után újra otthon

Az osztrákok csatárreménysége megjárta Angliát és Olaszországot is, most ismét hazájában próbál bizonyítani, ott, ahol minden elkezdődött.

Philipp Prosenik ismét az SK Rapid Wien alkalmazásában áll. A 20 esztendős csatár még 2009-ben igazolt el a hütteldorfi alakulattól az FC Chelsea-hez. A londoni kékeknél három szezont húzott le, amikor nem hátráltatták sérülések bizonyította, hogy valóban nagy jövő állhat előtte. 2012-ben szerződtette az AC Milan, ahol nem igazán ment neki, újabb egézségügyi gondok hátráltatták. A nyáron szabadúszó volt, most újra ott áll ahol kezdett, de immáron nemzetközi tapasztalatta felfegyverkezve és kiképezve.

“Philipp Proseniket nyugodtan akarjuk beépíteni és ismét oda vinni, ahova ilyen lehetőségekkel és tehetséggel tartozik. A Rapidnál megint megkapja a lehetőséget, hogy játékba lendüljön, ebben támogatja őt az egész csapat.” – mondta Helmut Schulte, a Rapid sportigazgatója.

Prosenik eleinte a fővárosi alakulat tartalékainál fog tréningezni és a meccseket is így az osztrák harmadik vonalban abszolválja majd. Az osztrák U21-es válogatott 2015-ig szóló szerződést írt alá, amely tartalmaz egy éves hosszabbítási opciót.

Az osztrák Bundesliga így újabb reménységgel bővült. Prosenik, ha újra megtalálja formáját akkor a Rapid nagycsapatánál kaphat lehetőséget, az osztrák rekordbajnoknál minden esetre számolnak vele és mindent bevetnek azért, hogy kibontakozhasson és bizonyíthasson a csatár.

Kostyál Balázs